Kamperen bij Trias met de A-pupillen

Moe maar voldaan… misschien een standaard uitdrukking, maar zo waar! Wat een fijn, gezellig en sportief weekend hebben we achter de rug. We weten natuurlijk niet wat er thuis verteld is, maar als leiding hebben we er (ook) van genoten!

Bij deze een kort verslag van onze kant 😃

Nadat we zaterdagmiddag de nog aanwezige ouders vriendelijk doch dringend hadden verzocht weg te gaan na een laatste knuffel met hun kind, hebben we de groepsfoto gemaakt.

Allemaal in een speciaal voor dit kamp door Barbara ontworpen t-shirt! Hoe leuk! Het was daardoor meteen ook duidelijk wie in welke groep zat waarmee alle spelletjes dit weekend gedaan zouden worden. Bij elk spel konden er punten verdiend worden: wie zou er als eindwinnaar uit de bus komen?

Het eerste spel was de kledingjacht: zoek in het Overbos naar kledingstukken in de kleur van je team. Dat viel nog niet mee! En als je dacht dat je bijna alles had, kon er zomaar iets afgepakt worden door de boeman die óók in het bos rondliep. Die wist ons aardig de stuipen op het lijf te jagen. Nou ja, eigenlijk was het gewoon Max, die het uiteindelijk wel heeeel warm kreeg door zijn outfit.

Terug op onze tijdelijke camping kon je lekker chillen, tenthangen, weerwolven, voetballen, net waar je zin in had. Of helpen in de keuken met de voorbereidingen voor het avondeten: hamburger/vegaburger, kipsateetje, salade, stokbrood, komkommer… ja, ook aan de vitamines is gedacht!

De avond zat bomvol activiteiten: bingo, pizzeria escaperoom, vragen beantwoorden, het uitbeeldspel, fantasie puzzelen, mastermind en je act oefenen voor de playbackshow. Nathalie had haar verkleedspullen meegenomen, dat gaf net dat beetje extra voor de kinderen om een mooie act neer te zetten. En helemaal leuk: iedereen deed wat. Ja, ook wij! Vraag maar aan de kids.

Natuurlijk hoort er bij kamp een nachtspel. En ja, dan moet je wachten tot het donker is geworden. Wouw, dan mag je dus gewoon om elf uur ’s avonds nog chips eten! Hoe vet is dat? In het bos moesten de groepjes op zoek gaan naar getallen en deze zo goed mogelijk onthouden. Dat lukte ze prima! Daarna was het echt tijd om je eigen mandje op te zoeken, natuurlijk wel eerst tandenpoetsen! (Niet alleen de geluiden van scholeksters en meeuwen hielden de leiding nog een tijd wakker…)

Zondagochtend gingen we na het ontbijt op de fiets naar Egmond aan Zee. Wat deden de kids het goed op de fiets! Na een verkoelende duik in zee werden er punten verzameld met het strand-duin-dorp-spel. Dat deden ze onder andere met straatoptredens, stoepkrijttekeningen, zandkastelen bouwen en een heuse polonaise met onbekende mensen. Na een welverdiend patatje, fietsten we net zo goed als de heenweg weer terug naar Heiloo.

Tijd om alle kampeerspullen op te ruimen, zodat we daarna het grote irritatiespel konden spelen op het veld en daarna ook nog Levend Cluedo in de schaduw van het bos. Onder het genot van een ijsje sloten we met zijn allen het geslaagde kamp af.

Hopelijk zijn de kids ook weer een beetje bijgeslapen… en kijken ze terug op een heerlijk weekend! 😊