Start to Run

De Start to Run cursus bestaat uit zeven weken waarvan zes vrijdagen trainen op de atletiekbaan en een afsluitende Start to Finish op de zevende vrijdag in het Maalwaterpark

Wie wil dat nu niet? Iedereen toch?

Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. En toch is het lastig om zelf te beginnen. Want wie neemt zich niet regelmatig voor om te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank of op een terrasje? Start to Run begrijpt dat en helpt een handje met 7 hardlooptrainingen die iedere beginner over de drempel helpt. Er  beginnen op circa 250 locaties weer duizenden mensen te werken aan een gezond en sportief lijf. Onder leiding van enthousiaste en deskundige trainers van Start to Run, word je dan geleerd hoe je op een gezonde en leuke manier kan leren hardlopen zonder dat je onmiddellijk geblesseerd raakt of begint op een niveau wat je nog niet aan kan. Tweemaal per jaar is er een Start to Run cursus in Heiloo bij AV Trias.

De volgende cursusgroep start vrijdag 29 maart 2024 van 09.30-10.45 uur. Inschrijven kan via hardlopen.nl, locatie Heiloo

Start to run wordt twee keer per jaar gegeven. Zodra de datum bekend is, staat het op de website hardlopen.nl, locatie Heiloo. 

De trainer van Start to Run leert jou dat hardlopen leuk is. Gezellig, leuk, sportief, samen over die drempel heen, beginners en gevorderden, verschillende trainingsniveaus, vanaf 15 jaar. In de 7e week wordt er een afsluitende Start to Finish gehouden, een wedstrijdje van ca. 3 km of 25 minuten achterelkaar hardlopen in Het Maalwaterpark Heiloo.

Hoe dat kan?

Door een gevarieerd oefeningenprogramma dat voor het beginner niveau is ontwikkeld, waarin je snel veel calorieën verbruikt, (waardoor je dus afvalt), meer energie krijgt en minder snel moe wordt. Ook krijg je meer zelfvertrouwen doordat je ontdekt dat je veel meer aan kan dan je vooraf dacht en een betere gezondheid krijgt. Samen met een sterker hart, longen en spieren. Elke training bestaat uit theorie en praktijk. In het praktijkgedeelte zit een warming-up, looptechnische oefeningen, de kern (interval) en een cooling-down. Van Start to Run krijgen de deelnemers digitaal een schema waarin ook het ‘huiswerk’ is opgenomen. De theorie omvat onderwerpen over gezond bewegen, waar je op moet letten als je schoeisel of kleding aanschaft (info van Oosterbaan), wat er gebeurt in je lijf (info van Fysiotherapie Het Vennewater), alles over gezond eten en drinken (van Gezond en Fitter) en algemene tips en mogelijkheden.

Inschrijven en kosten:

Samenvattend is er dus een programma gemaakt voor hen die willen leren hardlopen en wat bereikbaar is voor iedereen, 7 weken trainen voor maar € 52,50. Opgave en inschrijving loopt via Start to Run. Voor meer informatie zie hun website: Hardlopen.nl  voor het volledige pakket van deze cursus.

Klik hier om in te schrijven, dan zien we elkaar snel!

Schrijf je dus nu in als je lijf je lief is, klik hier en kom naar de atletiekbaan aan Het Maalwater in Heiloo!

Contactinformatie:
Trainer E-mailadres
Astrid Besseling (tel. 06-83648798) aambesseling@gmail.com