Atletiekvereniging Trias

Atletiekvereniging Trias is opgericht op 13 december 1965. Sinds jaar en dag is Trias dé atletiekvereniging in Heiloo: voor iedereen die zichzelf wil overtreffen.

Bij atletiekvereniging Trias kan men zowel atletiek beoefenen (alle disciplines) als hardlopen. Wekelijks zijn er trainingen voor jong en oud en voor wedstrijd- en recreatiegerichte sporters. Daarnaast organiseert atletiekvereniging Trias jaarlijks meerdere wedstrijden.

Atletiekvereniging Trias biedt iedereen de mogelijkheid, van atleet tot hardloper, om te excelleren als topsporter. Dit komt door de grote betrokkenheid en verdiensten van trainers en doordat er oog is voor het individu. Unieke voorbeelden zijn onder andere de zusjes De Witte (Lisanne en Laura) die in 2016 in Rio de Janeiro deelnamen aan de Olympische Spelen. Tevens zal Lisanne in 2020 uitkomen op de Olympische Spelen in Tokyo en heeft ze deelgenomen aan de WK atletiek in Doha (2019).

De vrijwilligers van AV Trias zorgen voor gezelligheid op de club. Daarnaast is de sfeer tijdens de trainingen ongedwongen, maar voor wie dat wil kan er alsnog fanatiek getraind worden. Ondanks dat atletiek een individuele sport is, zorgen de groepstrainingen ervoor dat er een saamhorigheidsgevoel is en dat er vriendschappen ontstaan.