Atletiekvereniging Trias

Atletiekvereniging Trias is opgericht op 13 december 1965. Sinds jaar en dag is Trias dé atletiekvereniging in Heiloo voor iedereen die zichzelf wil overtreffen.

Bij atletiekvereniging Trias kan men zowel atletiek beoefenen (alle disciplines) als hardlopen. Wekelijks zijn er trainingen voor jong en oud en voor wedstrijd- en recreatiegerichte sporters. Daarnaast organiseert atletiekvereniging Trias jaarlijks meerdere wedstrijden.

Atletiekvereniging Trias biedt iedereen de mogelijkheid, van atleet tot hardloper, om te excelleren als topsporter. Dit komt door de grote betrokkenheid en verdiensten van trainers en doordat er oog is voor het individu. Unieke voorbeelden zijn onder andere de zusjes Lisanne en Laura de Witte die in 2016 in Rio de Janeiro en in 2020 in Tokyo deelnamen aan de Olympische Spelen.

Lisanne werd in 2023 in Boedapest wereldkampioen estafette 4 x 400 meter, en ze won ook goud op de indoor wereldkampioenschappen op de estafette 4 x 400 meter in Glasgow in maart 2024!

Onze Timme Koster won in 2022 goud op het NK 110 meter horden.

Dat alles onder toeziend oog van onze topcoach Sven Ootjers.

De vrijwilligers van AV Trias houden de club draaiend en zorgen voor gezelligheid. Daarnaast is de sfeer tijdens de trainingen ongedwongen, maar voor wie dat wil kan er alsnog fanatiek getraind worden. Ondanks dat atletiek een individuele sport is, zorgen de groepstrainingen ervoor dat er een saamhorigheidsgevoel is en dat er vriendschappen ontstaan.