Pupillen 6 – 11 jaar

Vanaf 6 jaar kun je bij ons komen om te atletieken. Tot ongeveer 9 jaar doe je mee bij de jongste groep. Deze bestaat uit mini’s, C- en B- pupillen. In het begin train je nog niet alle atletiekonderdelen maar je doet wel allerlei oefeningen en spelletjes waardoor je de basis van de sport leert en aan je kracht en uithoudingsvermogen werkt. Natuurlijk oefen je wel de atletiekonderdelen waaraan je meedoet bij wedstrijden. Zoals sprint, ver- en hoogspringen, balwerpen en vanaf 9 jaar ook kogelstoten. Daarnaast zijn er ook loopwedstrijden met afstanden tot 1000 meter. 

Deze jongste groepen, de mini’s en de B-pupillen, trainen in de winter één keer per week binnen in de gymzaal van PCC Heiloo en één keer buiten. Dat kan op de baan zijn, in het Heilooër bos of ’t Maalwater.

In het jaar dat je 10 jaar wordt, ga je naar de A-Pupillen. Vaak zit je nu al een tijdje op atletiek en zal je de diverse onderdelen steeds beter onder de knie krijgen. Op de training maak je ook al een beetje kennis met onderdelen als speer- en discuswerpen en hordelopen. Op de training doe je ook allerlei oefeningen waardoor je op een leuke manier een steeds betere atleet wordt. 

In het zomerseizoen vindt er voor de A-pupillen een kampweekend plaats, waarbij de pupillen langs de baan van AV Trias hun tentjes opzetten. Dit kampweekend staat in het teken van verschillende activiteiten, welke elk jaar anders zijn. Natuurlijk speelt de atletieksport ook een rol bij het jeugdkamp.

Voor de jongste pupillen is er jaarlijks een uitje naar een altijd leuke bestemming.

Daarnaast houden we in het winterseizoen een spelletjesmiddag voor alle pupillen en in het zomerseizoen een ouder-kind wedstrijd.

De atletiekunie hanteert tijdens wedstrijden een leeftijdsindeling. Deze leeftijdsindeling gebruiken wij ook bij het indelen van de trainingsgroepen. Ieder jaar wisselt per 1 november officieel de leeftijdsgroep waarin je zit. Bij Trias betekent dit, dat je direct na de Clubkampioenschappen, in oktober doorschuift naar de volgende leeftijdsgroep. Zie onderstaand schema voor de leeftijdsindeling.

u8 mini pupillen 7 jaar Geboren in 2016 en later
u9 pupillen C 8 jaar Geboren in 2015
u10 pupillen B 9 jaar Geboren in 2014
u11 pupillen A 10 & 11 jaar Geboren in 2012 en 2013