Geschiedenis AV TRIAS

In Heiloo wordt sinds jaar en dag atletiek beoefend. Al voor de oorlog was de gymnastiekvereniging DOVES (door oefening vlug en sterk) actief. In het Heilooƫr bos werd op het zogenaamde paardenlandje gestoten, gegooid, gesprongen en gelopen.

Het begin van een echte opleving vond plaats in 1964, toen gemeente Heiloo startte met de aanleg van een 400 meter sintelbaan op de plek waar AV TRIAS nu nog steeds is gevestigd. In de aanloop hiervan ontstond ook de fusie tussen twee Alkmaarse atletiekverenigingen, AVA en de katholieke Olympus. Sinds 13 december 1965 is AV TRIAS officieel de nieuwe atletiekvereniging voor Heiloo en omstreken.

De opstart ging gepaard met verschillende problemen zoals wateroverlast en mankementen aan de accomodatie voor het polsstokhoogspringen. Maar vanaf 1968 was alles onder controle, werden er wedstrijden georganiseerd en begon de vereniging te bloeien en te groeien. Er werden prestaties van formaat geleverd. Namen uit die tijd zijn onder andere Tineke van Wonderen, zij werd Nederlands kampioen en was een fenomeen op de middenafstand. Hardlopers als Joop Smit, Bert de Groot, Gerrie Zwart en Marja Wokke waren landelijk bekend en wonnen menig prijs.

In 1983 werd de accommodatie van AV Trias uitgebreid met een krachtcentrum. Een nieuwe mijlpaal werd bereikt in september 1991, AV TRIAS kreeg als een van de eerste verenigingen in Noord-Holland een kunststofbaan. Nog weer later, in 2007 werd het nieuwe clubhuis gerealiseerd. Uit eigen middelen en steeds gebruikmakend van sponsoren is allerlei materiaal aangeschaft van een polsstokhoogspringbak tot hoogspringkussens en van een discuskooi tot een krachthonk.

Inmiddels genieten we in Heiloo volop van de in 2020 volledig gerenoveerde baan. De goede samenwerking met gemeente Heiloo is door de jaren heen van belang gebleven voor het realiseren van een prachtige sportlocatie voor jong en oud in Heiloo.

AV Trias bestaat uit ongeveer 500 leden en is trots op succesvolle atleten als lid te hebben mogen verwelkomen, dan wel uit eigen kweek voortgebracht: Marco Beukenkamp, Sven Ootjers, Theo Verbeek, Dick ten Bruggencate, Dick Schrieken, Inge de Jong, Job Beintema, Laura en Lisanne de Witte.

Maar bovenal is er bij AV Trias plek voor iedereen die zichzelf wilt overtreffen!