Wedstrijden voor de jeugd

Crosswedstrijd AV Trias

Pupillenwedstrijden zijn altijd ongedwongen en gezellig. Meedoen aan wedstrijden is niet verplicht, maar pupillen profiteren wel van de ervaring die ze opdoen bij deze wedstrijden. Alle atletiekdisciplines komen voorbij, waardoor de pupillen kunnen ontdekken welke atletiekonderdelen ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

De competitie bestaat uit twee of drie wedstrijden die plaatsvinden bij verschillende atletiekverenigingen. Hierna volgt een finale, waaraan pupillen mee mogen doen als ze genoeg punten behaald hebben bij de voorgaande wedstrijden.

Tijdens de competitiewedstrijden wordt een zogenaamde driekamp afgewerkt, evenals een lange afstand.

In het winterseizoen kunnen pupillen deelnemen aan crosscompetitiewedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt er elke keer een andere, lange afstand gerend. Net als bij de competitiewedstrijden, zijn er ook in de winter 2 of 3 reguliere crosswedstrijden en een finale. Zowel het zomer- als het winterseizoen wordt afgesloten met clubkampioenschappen, waarbij de kinderen in hun eigen leeftijdscategorie onderling strijden om de titel clubkampioen van het jaar.

Instuifwedstrijden

Naast de competitiewedstrijden in zowel het winter- als zomerseizoen, is er ook de mogelijkheid om aan instuifwedstrijden mee te doen. Dit zijn wedstrijden die pupillen vanuit eigen initiatief uitkiezen en dus gaat het opgeven hiervoor meestal niet via de pupillencommissie. Wel communiceert de pupillencommissie naar de ouders wanneer er instuifwedstrijden zijn die in de buurt van Heiloo georganiseerd worden. De website www.atletiek.nu is ook een goede bron van informatie voor pupillen die vaker mee willen doen aan wedstrijden.

 

 

Hoe schrijf je je in voor een wedstrijd?

Inschrijven voor de competitiewedstrijden en de clubkampioenschappen gaat altijd via de pupillencommissie. Zodra er een competitiewedstrijd in aantocht is, krijgen de ouders van de pupillen een mail met daarin alle details rondom de wedstrijd en het inschrijven hiervoor.

Inschrijven voor instuifwedstrijden gaat, zoals eerder beschreven, meestal niet via de pupillencommissie. Natuurlijk gelden hier ook uitzonderingen: zodra er een instuifwedstrijd is waarvoor pupillen zich kunnen inschrijven via de pupillencommissie, dan krijgen de ouders hier een mail over.

Clubkleding tijdens wedstrijden

Het clubtenue van AV Trias bestaat officieel uit een rood broekje en een zwart shirt met voorop het AV Trias-logo. Bij competitiewedstrijden en Nederlands Kampioenschappen is het verplicht om in het officiële clubtenue te verschijnen.

Bij overige wedstrijden en trainingen is het dragen van ons clubtenue zeer gewenst in verband met de herkenbaarheid van onze vereniging.

Het AV Trias clubtenue is verkrijgbaar bij Sporthuis Johan Jansen, Kennemerstraatweg 113 in Heiloo.

Schoenen en spikes

Voor beoefening van atletiek en hardlopen zijn goede loopschoenen een vereiste. Het dragen van verkeerde schoenen kan namelijk blessures veroorzaken.

Spikes, schoenen met metalen punten onder de zool, worden ook vaak gebruikt bij baanatletiek. Het dragen van spikes zorgt voor meer grip op de baan en voor mogelijk betere prestaties. Voor de pupillen zijn spikes nog geen vereiste: naarmate een atleet ouder wordt en zich gaat specialiseren, worden spikes belangrijker.

Bij Oosterbaan Alkmaar kunt u terecht voor advies over de juiste sportschoen.