We stellen aan u voor: Vrienden van Trias

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kent u ze? De Vrienden van AV Trias?

Dat zijn mensen die AV Trias een warm hart toedragen en met hun financiële bijdrage onze club steunen. Ieder met een eigen reden!

Hester Zwart, lid van de Technische Commissie, bestuurslid, maar bovenal het brein achter de oprichting van Vrienden van Trias, is gestart met het interviewen van een aantal Vrienden. Uiteraard coronaproof!

Marion, Sjaak en Olga Overmeer hebben het spits afgebeten en 78-jarige Sjaak heeft de antwoorden op de vragen zelf voor ons op papier gezet.

“Ik ben Sjaak Overmeer, 78 jaar jong.

Ja, hoe kom je bij Trias terecht?

In mijn jeugd was ik een fanatieke voetballer bij HSV. Maar met 3 dochters was voetbal geen optie. Sport was voor mij altijd belangrijk, dus zo kwam de atletiek en met name AV Trias in beeld.

Ik ging altijd met Olga en Marion mee naar de training en de wedstrijden. Al snel werd ik ook gevraagd of ik ook trainer wilde worden, want er werd een cursus “jeugdtrainer” gegeven. Dat vond ik heel leuk.

Dus werd ik samen met Tiny Bakker trainer van de D-meisjes. Met hen hebben we heel veel succes behaald. We kwamen zelfs op de televisie met het Jeugdjournaal. Dat was een belevenis! Ik kan wel een boek schrijven over die tijd. Het grootste succes was het behalen van Het Nederlandse Kampioenschap in 1987!

Ik volgde daarna met succes de cursus voor “atletiekleider”. Zo mocht ik onder leiding van Marjan Thomas training geven aan de andere groepen vrouwen. Ook deed ik met heel veel plezier en ook met veel succes. Met de dames zijn we zelfs Nederlands Kampioen geworden van de 1e klasse. We promoveerden naar de hoofdklasse. We moesten daardoor bijvoorbeeld naar Venlo voor een wedstrijd. Dan gingen we heel vroeg met de trein. Dan kon het gebeuren dat er plotseling via de intercom een vrouwenstem iets begon om te roepen. Volgens mij was dat de stem van Nelleke Koppelaar. We hebben een hele mooie en fijne tijd gehad!

Zo heeft AV Trias voor mij heel veel betekend. Door mijn ervaring met Trias probeer ik ook andere mensen enthousiast te maken voor Trias. Nog steeds is sport en vooral bewegen voor mij belangrijk. Ik fiets en wandel nu iedere dag. Trias is voor mij een belangrijk deel van mijn leven geworden. Daarom vind ik het goed dat de vriendenclub Trias er is.”

 

Nieuwsgierig geworden om ook Vriend van Trias te worden? Klik dan op:

Vrienden van AV Trias