VCP – Vertrouwenscontactpersoon

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor en helaas ook binnen onze atletiek sport, zoals recentelijk is gebleken uit een artikel in het NRC en Trouw van 7 oktober 2022. Bij intimidatie denken we snel aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders.

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. Sindskort zijn we trots dat we iemand beschikbaar hebben gevonden om dat voor onze vereniging te doen. Heidy Vermeulen is vanaf heden de vertrouwenscontactpersoon voor AV Trias. Zij doet dit vrijwillig en wij zijn haar dankbaar hiervoor.

Heidy werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Vicino Noord Holland. Vicino is een regionale organisatie die de zorgverlening, voor mensen met lichte tot matige psychische en/of sociale klachten, organiseert in Noord-Holland Noord. Meer informatie over Vicino vindt je hier.

Heidi kan bereikt worden als VCP op het volgende nummer: +31 6 31 99 13 82 of via het e-mail adres: vertrouwenspersoon@avtrias.nl