Start to Run, voorbij gevlogen…

De cursus Start to Run – najaar 2023 is weer voorbij. Op vrijdag 3 november werd de cursus afgesloten met een loop van 3km door het Maalwater. De lopers brachten het er goed vanaf, een mooi resultaat na zes weken trainen. Onderstaand een bijdrage van één de cursisten, Judith van der Veer. Mooie inspiratie om ook mee te doen? Hou dan de site in de gaten, we starten weer met een nieuwe cursus in het voorjaar.

Judith van der Veer

Hardlopen, het leek me al lang heerlijk om te doen. Schoenen aan en gaan! Een fijne sport om in te passen bij een druk bestaan met gezin en werk. Alleen: Hoe te beginnen? Ik zocht een leuke groep om echt vanaf de basis met hardlopen te starten en meldde me aan voor Start to Run bij de Atletiekvereniging Trias in Heiloo.

Gaaf om op de atletiekbaan te lopen, maar wel rustig op te bouwen. Iedere week liep ons groepje iets langer, we werden uitgedaagd maar kregen vooral ook de boodschap om niet over onze grenzen heen te gaan. Ik ging ook thuis mijn huiswerk trainen. Een goede stok achter de deur waren de e-mails van Start to Run en de aanmoediging van Astrid Besseling. Ook thema’s als goede schoenen, houding, blessures en voeding kwamen voorbij.

De laatste training was het zover: 3 kilometer achter elkaar lopen, een wedstrijdje rondom het Maalwaterpark. We troffen het, we liepen tussen de buien door, zelfs nog een zonnetje, een mooie route om Het Maalwater gelopen.

Door de trainingsopbouw ging het prima en met de laatste aanmoediging van Astrid liep ik (toch wel trots!) de finish over. Super om zo’n eerste mijlpaal te bereiken. Nu proberen het hardlopen erin te houden. Ik vond het een leuke en goede kennismaking met hardlopen en met TRIAS.