Pinksterprestaties Trias topsportgroep

This content has been archived. It may no longer be relevant

Voor de topsportgroep was het een druk weekend. In Leiden, Hengelo, Rehlingen en Tilburg werden verschillende prestaties neergezet.

Op zaterdag kwamen in Leiden, tijdens een winderige editie van de Gouden Spike, drie atleten in actie. Op de 400 meter kwamen Thijs van den Dries en Owen Westerhout in actie. Beiden stonden in de B-serie. De twee hadden het zwaar met de wind, dus werd er gestreden om een goede klassering. Owen trok aan het langste eind en won de serie in 50,37, Thijs werd zevende in 52,33. Wel had Thijs de snelste reactietijd van alle atleten die dag, 0,131.

Na de 400 meter was het tijd voor de 200 metrr. Hierop zagen we Maarten Emmaneel terug. In een ijzersterke serie, waar hij onder andere tegen wereldkampioen Pavel Maslak liep, wist hij in een tijd van 21,99 de vierde plaats te bemachtigen. Hiermee kwam hij erg dichtbij zijn PR van 21,92.

Op zondag werden de FBK Games in Hengelo gehouden. Hier zagen we in het voorprogramma Maureen Ellsworth terug. In een serie waar een groot gedeelte van de Nederlandse top aanwezig was werd ze derde in een tijd van 54,14. Later op de dag was het tijd voor Lisanne de Witte. Lisanne liep een 300-meter tegen een Solar Challenge-auto. Ze liet zien dat ze in goede vorm verkeert door de race te winnen in een tijd van 36,78. Dit is een tiende onder het clubrecord van haar jongere zus.

Die jongere zus kwam eerder die dag ook in actie, maar dan in het Duitse Rehlingen. In haar eerste 400 van het seizoen werd ze zesde in haar serie in een tijd van 54,33.

Op maandag was het tijd voor een tweetal hordelopers tijdens de T-Meeting. Timme Koster liep op 91 cm hoogte en wist de tweede plaats te bemachtigen in een tijd van 14,14. Hij scherpte daarmee zijn PR met drie honderdsten aan. Ook steeg hij weer een paar plaatsen op de nationale allertijden ranglijst voor B-junioren. Hij staat nu op de twaalfde plaats. Op diezelfde lijst zijn ook Dave Wesselink (5e) en Job Beintema (13e) terug te vinden. Laatstgenoemde kwam natuurlijk op de seniorenhoogte in actie. Ook Job wist de tweede plaats te bemachtigen en finishte in een tijd van 14,15.