Looptraining voor beginnende lopers

This content has been archived. It may no longer be relevant

Looptraining voor beginnende lopers Maandag 12 april a.s. om 19.00 uur zal er een wekenlijkse looptraining voor beginnende/licht gevordende lopers van start gaan. Deze training zal plaatsvinden bij atletiekvereniging Trias wat zich bevindt in het sportpark t Maalwater te Heiloo. De looptraining is vooral bedoeld voor iedere sportlieveling, sporter of trimmer die geen of weinig ervaring heeft met lopen. Degene die net de cursus start to run hebben gevolgd kunnen hiermee uitstekend hun trainingen voortzetten onder deskundige en ervaren leiding van Herman Admiraal.

Tijdens deze training zal o.a. aandacht worden besteed aan de looptechniek en loopfysiologie.
Tijdens de looptrainingen krijgen de deelnemers kans om op een laagdrempelige en verantwoorde manier kennis te maken met de loopsport. Hierdoor zijn de trainingen voor iedereen die het lopen serieus wil gaan beoefenen, maar het gevoel heeft daarvoor (nog) onvoldoende conditie te hebben of een motivatie zoekt om nu echt te gaan werken aan een betere conditie, toegankelijk.

In navolging van de start to run cursussen, zal ook bij deze training de groep worden opgesplitst in beginnende lopers en lopers die beginnen. Met name de ongeoefende loper kan dan qua trainingsbegeleiding de volledige individuele aandacht krijgen, die nodig is voor een zo goed mogelijke blessurevrije trainingsperiode.
De looptraining is verder eenvoudig van opzet. Naast de wekelijkse praktische oefeningen en trainingen wordt er ook aandacht besteed aan zaken als warming-up, loopscholing, diverse loopvormen, blessure preventie en trainingsopbouw. 

Iedere deelnemer kan 2 maanden deelnemen voor een bedrag van € 30,00 (dertig euro). Daarna bestaat er de mogelijkheid om lid te worden van AV Trias en te blijven trainen op de maandag/dinsdag en donderdag.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Sven Ootjers (06-29514976).

Leave a Reply