Jurylid Rob Helmholdt neemt afscheid

This content has been archived. It may no longer be relevant

Het volgend atletiekseizoen zal het moeten doen zonder een aantal bekende gezichten. Niet alleen hebben we kort geleden al Jan Huting uitgezwaaid na een decennialange carrière als gewaardeerd en deskundig jurylid, onlangs heeft ook Rob Helmholdt aangekondigd vanaf het atletiekseizoen 2020 niet meer beschikbaar te zijn als jurylid/wedstrijdleider.

Ook Rob kan terugzien op een jarenlange staat van dienst als jurylid. Als actief atleet was hij vooral te vinden op de korte sprintnummers, in het noorden van het land (Groningen). Maar als jurylid bleek hij ook over een lange adem te beschikken: hij is zo’n 50 jaar actief geweest als jurylid, waarvan ruim 40 jaar bij Trias! En een groot deel van die halve eeuw als scheidsrechter/ wedstrijdleider. Dat betekent dat je dan niet alleen bij de eigen vereniging, maar ook met grote regelmaat bij wedstrijden van andere verenigingen wordt ingezet. Veel van zijn vrije tijd zal hij dan ook op de atletiekvelden hebben doorgebracht!

De laatste jaren moest Rob door verschillende verplichtingen nogal eens afzeggen voor wedstrijden: reden waarom hij besloten heeft een punt achter zijn jury-loopbaan te zetten. Dat is begrijpelijk, we zullen er aan moeten wennen dat onze wedstrijden niet meer worden geleid door ‘onze eigen wedstrijdleider’.

Rob, bedankt voor je jarenlange inzet en de prettige samenwerking in al die jaren!