Inge de Jong pakt zilver op NK Marathon

This content has been archived. It may no longer be relevant

Onder prima omstandigheden vond op zondag 11 april de 30e Fortis Marathon Rotterdam plaats. De tienduizenden toeschouwers langs het parcours zagen de Keniaan Patrick Makau winnen in een beste seizoenstijd van 2.04.48. De organisatie had met vier lopers onder de 2 uur 6 minuten opnieuw een Marathon van wereldniveau neergezet.

Achter dit loopgeweld vond ook de strijd om het Nederlands Kampioenschap plaats. Inge de Jong liep met een gemiddelde snelheid van ruim 15,7 km per uur in een netto tijd van 2.40.53 naar een fantastische tweede plaats. Merel de Knegt van Tilburg Road Runners pakte met 2.38.41 de nationale titel, Miriam van Reijen van Phanos maakte het podium compleet. Zij liep de klassieke afstand in 2.41.24.