Faas Wijn wint zilver op de Nationale D spelen

This content has been archived. It may no longer be relevant

De-Beker

Zaterdag 22 januari zal Faas Wijn niet snel vergeten. De 12-jarige atleet van atletiekvereniging Trias won in zijn D-categorie de zilveren medaille tijdens de officieuze Nederlandse indoorkampioenschappen te Apeldoorn. De pupil van Tessa Molenaar en Astrid Kops wist zich in het prachtige indoorcomplex makkelijk te plaatsen voor de finale 60 meter sprint. De 8 finalisten waren erg zenuwachtig voor de start, de maximaal aantal valse starts werden dan ook gemaakt. Faas vond deze spanning erg lastig en was daardoor erg zenuwachtig. Mede hierdoor was de start van Faas naar eigen zeggen niet super. Faas liep dan ook halverwege de race als een van de laatste, maar door zijn enorme wilskracht en eindsprint perste hij er nog een keurige 2e plaats uit. De electronische klok bleef uiteindelijk stilstaan op 8.64 sec. wat een verpulvering van zijn eigen persoonlijk record betekende.

Zoals een echte sportman was Faas in eerste instantie teleurgesteld door zijn mindere start. Maar de uiteindelijke 2e plaats bracht hem weer een lach op van oor tot oor. In het prachtige atletiekstadion kreeg Faas zijn beker onder luid applaus uitgereikt.
In dezelfde categorie liep Yannick Ruiter op de 600 mtr naar een 8e plaats (1.50 min). Zijn zus Celine liep op dezelfde afstand  bij de Meisjes C naar een 7e plaats (1.46 min).