Dennis Barnhoorn pakt clubrecord op speer

This content has been archived. It may no longer be relevant

 De dag begon met het koningsnummer, de 100 meter sprint. Hieraan kwamen Lars Groot en Frank Hilberts voor Trias uit. Met een flinke zijwind werd er door atleten niet slecht gelopen voor een eerste wedstrijd. Frank werd eerste met een tijd van 11.84 en Lars volgde daarop met een tijd van 12.22. De eerste medailles waren binnen.

  Na een korte onderbreking (wat koppen koffie/chocomel) kon Dennis Barnhoorn zich opgaan maken voor het kogelstoten en Frank zich klaarmaken voor de 200 meter. De wind speelde een verradelijke rol tijdens deze 200 meter, zo was de eerste 100 meter vol tegen en de laatste 100 stond er een aanzienlijke zijwind. Toch liep Frank nog een nette tijd van 24.9 seconden. Tijdens de 200 van Frank ging Dennis aan de slag met het kogelstoten. Inmiddels is Dennis junior A geworden en is de kogel dus ook weer wat zwaarder geworden. Ondanks dit stoot hij de kogel al bijna verder dan vorig jaar en kwam uit op 12.48.

  Hierna ging Dennis meteen verder met het speerwerpen. Na een aantal worpen van rond de 48 meter  kwam er dan toch 1 worp over de 50 meter. En jawel meteen flink erover. Met 51.71 worp Dennis het oude clubrecord kapot en kan dus binnenkort zijn naam (na goedkeuring) in het clubrecordboek/bord aanschouwen.  

  Tot slot stond er voor de (neo) senioren het verspringen op het programma. Hier stonden Lars en Frank klaar om voorbij die 6 meter te springen. Dit lukt Lars al meteen bij zijn eerste sprong en hij kwam uit op 6.11 m. Ook Frank ging uiteindelijk over de 6 meter en eindigde met een afstand van 6.06.

Al deze mooie prestaties zetten hopelijk de toon voor het aankomende wedstrijdseizoen!

Leave a Reply