4 juni 2023 – AV Trias in actie bij FBK Games

Afgelopen zondag kwamen Trias’ers Timme Koster, Lisanne de Witte en Jamile Samuel in actie in het hoofdprogramma bij de FBK Games. In een uitverkocht stadion van 15.000 man was het prachtig om te zien dat Trias zo goed was vertegenwoordigd. In het voorprogramma kwamen IJke Mourits en Laura de Witte in actie. Maar dat was niet alles, ook liepen Trias pupil Bobbie Smit en Trias junior Tibe Smit zondag op de baan in Hengelo.

Beiden deden mee met de FBK-Kidsrun; een 600m voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Om 15:00 werd begonnen met de series.

In de eerste serie eindigde Bobbie in het middenveld van de meiden en plaatste zich niet voor de finale later op de dag. Ze liep daar voor het eerst mee en was behoorlijk onder de indruk van de baan, het stadion en het publiek.

Haar broer Tibe liep in de derde serie overtuigend naar de winst en verzekerde zich dus van een finaleplaats. Deze finale ging om 18:00uur van start.

Het stadion zat inmiddels helemaal vol en na een rommelige start, wist Tibe zich toch goed voorin te plaatsen en met nog zo’n 250m te gaan, begon hij aan zijn eindspurt. Haalde zijn naaste concurrenten in en met een sterk eindschot verzekerde hij zich van de winst bij de jongens. Heel knap gedaan Tibe!

Vervolgens kreeg hij uit handen van Churandy Martina de beker voor de eerste prijs. En Bobbie… zij ging ook erg trots naar huis met een handtekening van Lieke Klaver op haar spike-tasje 😃

Volgend jaar zijn ze er zeker weer bij!

…en hoe het onze andere Trias atleten verging? 😉 Ook zij behaalden heel mooie resultaten!

Lisanne de Witte – 400m FBK Games 2023

Jamile werd 7e op de 200 meter met 23.45.

Lisanne is 6e geworden op de 400 meter met 53.10 in de race die door Femke Bol is gewonnen.

Timme werd 8e op de 110 meter horden in 13.78 in de race die door regerend wereldkampioen Grant Holloway werd gewonnen.

Laura liep 55.15 op de 400 meter en IJke liep 2:12.52 op de 800 meter.

Super trots op iedereen, we hebben genoten van jullie deelname! 👊

Timme Koster

Timme is dit atletiekseizoen uitstekend begonnen. De regerend Nederlands Kampioen verbeterde in Vught zijn persoonlijk record en het clubrecord van Job Beintema naar 13.65 sec. Een week later, in Oordegem, liep Timme in de world athletics continental tour naar een 2e plaats 13.66.

Timme Koster – 110m horden FBK Games 2023