Richard Brouwer

Mijn naam is Richard Brouwer en ik ben lid bij Trias vanaf mijn 8 jaar, eerder mocht dat indertijd niet. Uiteindelijk ben ik inmiddels al meer dan 40 jaar lid van AV Trias.

Ik heb alle jeugdgroepen als wedstrijdatleet doorlopen en ben als junior begonnen met helpen van het geven van trainingen aan de C jongens. Ik heb hiervoor  de benodigde Atletiek Trainer opleidingen gedaan. Tijdens mijn studie ben ik gestopt als wedstrijdatleet en was het training geven aan de C jongens een goede stok achter de deur om naar de baan te komen.

In de loop van de tijd ben ik in het bestuur gekomen en ben ik uiteindelijk 10 jaar voorzitter geweest. Tijdens mijn voorzitterschap kon ik niet ook nog eens combineren met inmiddels Jongens A/B trainer en ik heb daardoor ook 10 jaar bijna niets aan sport gedaan.

Nadat ik gestopt ben als voorzitter, heb ik het training geven weer opgepakt. Dat was de recreanten loopgroep en daardoor ben ik zelf ook gaan lopen. Was in mijn junioren tijd 800m al ver en een 1500m de limiet, nu loop ik graag lange stukken en is een halve marathon niet iets om me druk om te maken. Ik doe regelmatig mee met een wedstrijdloop op afstanden van 5 tot 21 km.

Daarnaast mountainbike ik en ben regelmatig met de fiets op het strand. Ook dat vind ik heel leuk om te doen.