Jeugd

Kinderen van 6 t/m 11 jaar (pupillen)

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen, dus voor ieder wat wils. Bij atletiekvereniging Trias kun je al vanaf 6 jaar meetrainen bij de pupillen.

Bij onze vereniging worden op een speelse manier de beginselen van de atletiek bijgebracht. In het zomerseizoen vinden de trainingen op de atletiekbaan plaats en worden de atletiekonderdelen sprinten, werpen (bal en kogel), springen (ver en hoog) en de langere afstanden getraind. Voor de jongere pupillen geldt dat er in de winter één training in de gymzaal plaatsvindt, waar ook de bovengenoemde onderdelen worden getraind, en één training in het park of bos, waar de nadruk ligt op het lopen van langere afstanden.

Voor de oudere pupillen geldt dat zij ook in de winter twee keer per week buiten trainen, waarvan één training op de atletiekbaan plaatsvindt en één in het park of bos.

Hoe ouder de pupillen worden, hoe meer de technieken van elk atletiekonderdeel worden aangeleerd.

In het zomerseizoen vindt er voor de A-pupillen een kampweekend plaats, waarbij de pupillen langs de baan van AV Trias hun tentjes opzetten. Dit kampweekend staat in het teken van verschillende activiteiten, welke elk jaar anders zijn. Natuurlijk speelt de atletieksport ook een rol bij het jeugdkamp.

Voor de jongste pupillen is er jaarlijks een uitje naar een altijd leuke bestemming. In het winterseizoen vindt er daarnaast een spelletjesmiddag plaats voor alle pupillen.

Naast bovengenoemde activiteiten wordt er maandelijks een wisselbeker uitgereikt aan de “Pupil van de maand”. Er zijn 2 pupillen die elke maand de beker mee naar huis mogen nemen: een pupil bij de A-pupillen en een pupil bij de mini-, C- en B-pupillen. Natuurlijk krijgen deze pupillen een eervolle vermelding op de website en in onze andere online uitingen.

Pupillen van de maand juli 2017: Yassine Anwar-Ali (B-, C-, en minipupillen) en Fons Kaandorp (A-pupillen)

Als pupillen 12 jaar oud zijn, worden ze junioren. Bij de junioren gelden vanzelfsprekend andere trainingstijden.

Klik hier als je meer wilt weten over de trainingen.

Klik hier als je meer wilt weten over de wedstrijden.

Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief voor de pupillen? Meld je dan aan via pupillencommissie@outlook.com.

Mocht je andere vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met pupillencommissie@outlook.com.