Theo Bakker

Graag stel ik mezelf voor. Mijn naam is Theo Bakker en ik ben geboren in 1948.

Sport was binnen ons gezin altijd wel een ding. En hoe ging dat toen? Zo rond je vijfde ging je op de gym. En als je als jongen een jaar of tien was, dan stopte je daarmee en ging je op de voetbal. Meisjes bleven langer doorgaan met gymnastiek of gingen handballen. Veel meer was er niet. Dat veranderde in de jaren rond mijn vijftiende. Allerlei andere sporten kwamen in opkomst. Zoals judo onder impuls van Anton Geesink, die als eerste niet Japanner een gouden olympische medaille won.

Ik heb aan veel sporten gesnuffeld maar het werd zo rond m’n twintigste toch vooral hardlopen.

Dat deed ik vanaf 1976, toen ik weer in Heiloo kwam wonen, bij AV Trias. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Ja, waarom AV Trias? Omdat het zo’n aangename vereniging is, waar allerlei types in los verband met elkaar omgaan en waar veel gelachen wordt. En omdat je er goed kunt trainen.

Vanaf 2002 zit ik ook in het bestuur van AV Trias en heb daar van alles gedaan. In eerste instantie was ik penningmeester. Ook was ik een korte periode voorzitter. Op het ogenblik ben ik gewoon bestuurslid en vertegenwoordig ik de stichting 3As in het bestuur van de vereniging.
Bij AV Trias is altijd van alles en vaak ook teveel te doen. En altijd zijn er te weinig vrijwilligers om die klussen te doen. En toch lukt het altijd maar weer om de zaken te regelen!

We organiseren wedstrijden, we hebben topsporters en we hebben een groot aantal jeugdige en ook oudere atleten die bij AV Trias trainen. Maar wat zou het lekker zijn als er wat meer vrijwilligers zouden zijn om de zaken rondom en binnen de vereniging goed te laten verlopen. 

Meer weten over vrijwilliger worden?

Bekijk hier wie de andere bestuursleden zijn