Zusjes Madderom en Stan Nijhuis succesvol op Nationaal kampioenschap

Trias atleten Bente Madderom, Nienke Madderom en Stan Nijhuis hebben afgelopen weekend in Apeldoorn voor Nationaal succes gezorgd. In de atletiektempel van Nederland Omnisport kwamen in totaal 1500 junioren in actie.

D-juniore Bente Madderom kwam als 1e in actie. De snelle Bente plaatste zich op de 60 meter en de 60 meter horden met gemak voor de halve finales. In deze halve finales won Bente de 60 meter sprint. Op de 60 meter horden werd Bente 3e in de halve finale en plaatse zich net voor de finale. In beide finales liet de Trias atlete zich van haar beste kant zien. Op de 60 meter sprint won de jongste Madderom de finale (8.52 seconden) en mag zich de snelste noemen van heel Nederland. Op de 60 meter horden won Bente zilver (10.83 seconden) met maar 1 honderdste achterstand op de winnares.

Benthe m

Bij de C-junioren (t/m 15 jaar) kwam zus Nienke in actie. Na overwinningen in de series en  halve finale was de finale van hoog niveau. Met een verbetering van haar snelste tijd (9.48 seconden) in de finale was deze tijd goed voor zilver.

Egmonder Stan Nijhuis kwam in actie bij het hoogspringen. Stan maakte z’n favorieten rol helemaal waar. Hij won met een hoogte van 1.90 meter. Deze hoogte betekend de 6e hoogte ooit gesprongen door een C junior in Nederland.

Timme Koster (C junior) en Xiorese Romero (C junior) werden beide 9e. Timme op de horde en Xiorese op de sprint. Casper Peterse en Yanniek Bouwer verbeterde hun persoonlijke records in het succesvolle weekend voor Trias.

 

gr Sven

Leave a Reply