Zusjes De Witte en Job Beintema winnen zilver bij de NK junioren

Tijdens de Nederlands junioren kampioenschappen in Alphen aan de Rijn hebben 3 Trias junioren een mooie 2e plaats behaald op hun favoriete onderdeel. Job Beintema liep in een spannende finale bij de B junioren een persoonlijk en een clubrecord op de 110 meter horden. Zijn tijd van 14.32 seconden was maar 1 honderste achter de uiteindelijke winnaar Jules De Bont. De 1e jaars B-junior Beintema liep in de series ook al naar een recordtijd van 14.39 seconden. Trainingsmaatje Laura de Witte bereikte makkelijk de finale B-junioren 200 meter. De 15 jarige Laura moest in de finale alleen haar meerdere herkennen in een razend snelle Tessa van Schagen van Leiden Atletiek. Een dag eerder verbeterde Laura zich al op de 100 meter. Haar tijd van 12.47 seconden betekent tevens een nieuw clubrecord. Volgende week zal ze met het Nederlands team het vliegtuig instappen naar de EJOF in Turkije.

Zus Lisanne verbeterde haar persoonlijk record op de 400 meter met bijna een halve seconde. In een spannende strijd liep Lisanne 55.03 seconden. Deze fantastische record tijd betekend na meerdere gouden NK medailles een zilveren bij de meisjes A in haar indrukwekkende palmares.

Op de 1500 meter was het B-junior Vincent Hazeleger, die na een sterke serie, ook de finale keurig liep. De jongeling werd in een mooi opgebouwde race knap 8e in een tijd van 4.14.67 seconden. Bastiaan Bouman presteerde uitstekend op de 400 meter jongens B. De atleet uit Egmond wist zich knap te plaatsen voor de halve finale in 53.04 seconden. In deze halve finale kwam hij net een plaats tekort om zich te plaatsen bij de beste zes 400 meter lopers van Nederland. Maaike van Westerop liep op de 200 meter meisjes B een nieuw persoonlijk record van 26.84 seconden. Maaike werd keurig 4e in haar serie. Trias trainer Chiel Klaver liep bij de oudste junioren categorie na blessureleed weer zijn eerste wedstrijd, waarbij zijn tijd van 54.55 seconden net geen persoonlijk record betekende.

Bij de finale van de Evening Games in Santpoort hebben Faas Wijn (JD1), Daphne van den Hoven (MC2) en Charlotte Hopman (MC2) het eindklassement gewonnen. Opvallende Trias-prestaties tijdens de finale avond waren de overwiningen van Zoe de Jong (MD2) en Britt Ooijevaar (MD2) op de 150 meter. Zoe liet 20.70 seconden op de klok staan en Britt 21.10 seconden. Britt Ooijevaar won ook het hoogspringen met 1.40 meter. Tenslotte won Faas Wijn het verspringen met 4.61 meter en de 600 meter in 1.48.00 seconden.

laura

Leave a Reply