Zusjes De Witte en Dennis Barnhoorn behalen medailles tijdens NK junioren

Tijdens de Nederlandse junioren atletiek kampioenschappen te Zwolle hebben AV Trias atleten Lisanne de Witte, Laura De Witte en Dennis Barnhoorn voor podiumplekken gezorgd.

Lisanne De Witte won wederom goud op de 400mtr bij de Meisjes A (t/m 19 jaar). Al jaren is Lisanne de grote favoriete voor de titel. De laatste jaren maakt ze telkens haar favorietenrol waar. In een snikheet Zwolle liep ze ook zondag ver voor de anderen uit en liep uiteindelijk haar 2e beste tijd ooit gelopen: 56.13 sec. De 17 jarige De Witte heeft nu haar peilen gericht op het NK senioren dat over 3 weken wordt georganiseerd in het Olympische stadion te Amsterdam. Vorig jaar behaalde ze daar de  5e plaats.

Haar zus Laura was de verassing van het Nederlands Kampioenschap. De nog maar 14 jarige atlete won een bronzen medaille bij de Meisjes B (t/m 16 jaar) op de 200 mtr. Laura verpulverde dan ook haar persoonlijk en clubrecord met bijna een seconde  (25.20 sec.) De dag ervoor miste ze net de finale van de 100 mtr. In de halve finale van de 100 mtr liep ze 12.70 sec.

Dennis Barnhoorn behaalde bij het speerwerpen bij de jongens A een bronzen medaille. Dennis heeft afgelopen jaar veel progressie geboekt en wierp dit jaar al over de 62 meter. De pupil van trainer Piet Singer wilde dan ook niets liever zijn laatste juniorenjaar afsluiten met een medaille tijdens deze kampioenschappen. Hoewel hij niet tevreden was over zijn afstand van 56.48 mtr behaalde hij wel de bronzen medaille.

De 14 jarige Job Beintema liep bij de B junioren de 110 mtr horden. Beintema plaatste zich voor de finale doordat hij zijn serie met overmacht won in 15.25 sec. Tijdens de finale eindigde de Trias-atleet uiteindelijk op een keurige 6e plaats met een tijd van 15.22 sec.

Lenneke Stam behaalde bij de Meisjes B de halve finale op de 400 mtr. Lenneke, die terugkomt van een blessure, heeft dit jaar als doel om onder de minuut te lopen. In de serie liep Lenneke een persoonlijk record van 60.81 sec.

Leave a Reply