Zomeravond instuifwedstrijden

In de wat atletiek betreft wat stille zomermaanden organiseert AV Trias al jarenlang zogenaamde instuifwedstrijden. Er is een beperkt programma en iedereen is welkom.

Deze middag, vrijdag 4 augustus, zijn Ben Brouwer en Lars Groot vanaf 14.30 bezig de sector voor discus uit te zetten. Hierna de startblokken en het verspringen. En dan verschijnt Anja van Sluis die de sector kogel gaat uitzetten. Rons half zes komt er een wagentje aanrijden vanuit Utrecht om de elektronische tijdwaarneming te verzorgen. Jos groot wedstrijdleider vanuit Warmenhuizen meldt zich. Onneke Doornbos neemt plaats achter een tafel om de inschrijvingen te verzorgen. En zo is er nog veel meer. En zijn er ook nog veel meer mensen.

Dan om 19.00 sharp gaat het los. Deze keer is het aantal deelnemers zoals verwacht: ruim 100 atleten doen mee. Het chronoloog kan goed gehandhaafd blijven en de wedstrijd duurt maar een kwartiertje langer dan gepland. Nee, dat was de vorige keer, op vrijdag 21 juli wel anders. Toen liep het uit alle handen die er maar waren met, ik geloof wel 16 series 400 meter. Tot laat in de avond, tot om en nabij elf uur, duurde het. Maar dat geeft niet want het zijn instuifwedstrijden.

Werd er ook nog gepresteerd deze 4e augustus? Best wel. Wat te denken van een discusworp van meer dan 50 meter door een b-junior van Lycurgus en ik zag een 1500 meter loper finishen in 3 minuut 30 seconden.

Leave a Reply