Zes podiumplekken voor AV Trias na twee weekenden NK Atletiek

In het weekend van 15 t/m 17 juni stonden de junioren aan de start in Emmeloord. Dave Wesselink werd Nederlands Kampioen 110m horden bij de A-junioren in een tijd van 13.76s. Hij zal op datzelfde onderdeel uitkomen op de WK onder 20 jaar in Tampere (Finland, 10-15 juli). Stan Nijhuis sprong 2 meter hoog, wat genoeg was voor de eerste plaats bij het hoogspringen bij de B-junioren. Hij mag deelnemen aan de EK onder 18 jaar in Györ (Hongarije, 5-8 juli). Een zilveren medaille was er voor Nienke Madderom op de 100m horden bij de B-junioren, zij finishte in 14.04s.

Een week later was het in Utrecht de beurt aan de senioren. Job Beintema snelde in een tijd van 14.18s naar de derde plek op de 110m horden. De zusjes De Witte bereikten beide de finale van de 400m. Laura de Witte veroverde daarin de bronzen medaille in 52.90s. Haar zus Lisanne de Witte was iets sneller: haar tijd van 52.22s was goed voor de zilveren plak. Lisanne zal in augustus afreizen naar de EK atletiek in Berlijn, waarvoor ze zich al eerder dit seizoen kwalificeerde.

Met de klok mee: brons voor Job Beintema, goud voor zowel Dave Wesselink als Stan Nijhuis, zilver en brons voor de zusjes De Witte en zilver voor Nienke Madderom. Foto’s © Atletiekunie.

Leave a Reply