Wat gebeurt er eigenlijk tijdens de renovatie

De renovatie van ons complex zal voor velen als vanzelfsprekend gezien worden. Toch kunnen we ons voorstellen dat er een aantal vragen opspelen. Daarom willen we het geheel graag van een kleine toelichting voorzien.

De renovatie is gestart en we liggen op schema! De oude baan lag er al meer dan 20 jaar en was aan vervanging toe. De gemeente heeft zich sterk gemaakt voor een spoedige start tijdens de corona-crisis zodat we in het nieuwe seizoen, zodra er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden, beschikken over een gloednieuwe baan.

De renovatie is grondig. De gehele baan krijgt een make-over. De verspringbakken komen allen aan een kant van de baan. Alle aanlopen worden voorzien van een nieuwe kunststof laag. De toplaag van de rondbaan wordt in zijn geheel verwijderd en ook hier komt nieuw kunststof, uiteraard met verse belijning. De kogelstoot bakken worden zo aangepast dat we met meer personen tegelijk kunnen trainen. Om het onderhoud te vergemakkelijken wordt er een sproeisysteem aangelegd en wordt ervoor gezorgd dat er automatisch gemaaid kan worden. Verder wordt een deel van het hek verwijderd en komt er andere bestrating langs de baan. Tot slot hebben we een nieuwe discuskooi aangeschaft, een lang gekoesterde wens.

We hopen dat de corona-maatregelen ons tegen het einde van de renovatie toestaan om de baan feestelijk te openen.

En natuurlijk houden we jullie op de hoogte!