Vrouwen- en mannenploeg ook volgend jaar in derde divisie

Afgelopen zondag werd de derde en laatste competitieronde voor senioren afgewerkt. De vrouwen- en mannenploeg van AV Trias gingen naar Uithoorn met de missie om een plek in de promotiewedstrijd te behalen. Voor beide ploegen bleek dit net een stap te ver. Waar de landelijke top-8 een vereiste is voor de promotiewedstrijd steeg de vrouwenploeg uiteindelijk van de 24e naar de 18e plaats. De mannenploeg klom op van de 16e naar de 10e plaats.

Bij de mannen was Pim Molenaar de absolute uitblinker. Hij liep de 5000 meter kop over kop met Michiel de Ruiter van AV Nova en besliste de eindsprint ook nog in zijn voordeel. Pim won in een tijd van 14:58,88. Ook B-junior Dave Wesselink haalde veel punten binnen door de 100 meter in 11,34 te lopen dankzij een stevige rugwind.

Uitschieters bij de vrouwen waren Britt Ooijevaar, die de 100 meter won, en Zoë de Jong die de snelste dame was op de 200 meter. Lenneke Stam werd tweede op de 400 meter en Nicole Berghouwer tweede op het kogelstoten met 10,74m. Ten slotte wisten Nicole, Lenneke, Zoë en Britt ook de zweedse estafette te winnen.

Zowel de vrouwen- als de mannenploeg zullen dus ook volgend seizoen gezamenlijk uitkomen in de derde divisie, maar er zit voldoende kwaliteit en talent in beide ploegen om volgend jaar te kunnen promoveren.

TriasAKU

Leave a Reply