Verslag van de pupillen wedstrijd

jongens pupillen C

De jongens pupillen C waren met 5 man sterk vertegenwoordigd. Seb Kops kon vol trots het erepodium beklimmen en de beker in ontvangst nemen wegens het behalen van de 2e plaats op de meerkamp. Ook Skip Lemstra was goed bezig met persoonlijke records op de 40 meter sprint, bij het verspringen en op de afsluitende 600 meter. Gijs Smolenaars behaalde bij zijn 1e officiële wedstrijd een keurige 4e plaats op de 600 meter. Hij was daarmee de snelste Trias atleet op deze afstand. Gijs van der Kolk werd 2e in zijn serie en daarmee 6e in de eindstand van de 600 meter. Ook Puck van Buitenen heeft weer volop genoten deze wedstrijd en zich voor de volle 100% ingezet. De estafette van de mannen mocht opnieuw: iemand van een andere vereniging viel en toen moest Gijs over hem heen springen. Tja, dat is hinderen en dan mag je opnieuw lopen! Dat deden de mannen prima en ze zetten dan ook een snellere tijd neer, klasse hoor! Met dank aan de begeleider van de jongens deze dag: Frank, vader van Gijs vd K.

jongens pupillen B

De B pupillen waren er klaar voor de 3e competitie wedstrijd. Dit keer moesten ze zich melden bij de atletiek vereniging Nova in Warmehuizen. Gelukkig hadden ze lekker zonnig weer meegenomen. De B jongens werden vertegenwoordigd door Huib Schong, Lars van Boeschoten, David de Kier, Finn Kösters, Jip van Buitenen en Merlijn de Zinger. Om 11 uur mochten de jongens Jip, Finn, Huib en Lars zich klaarmaken voor de estafette. Zij liepen in een mooie tijd naar de overwinning! Merlijn liet een krachtige stoot van wel 5.50 meter zien bij het kogelstoten. Bij het hoogspringen waren de jongens niet te stoppen. Ze bleven maar hoger springen en daarmee verbroken ze al hun persoonlijke records! David de Kier maakte zijn debuut op de 1000 meter met een mooie 2e plaats. Al met al een mooie en sportieve dag. De ouders bedankt voor het support en de gezelligheid. Met dank aan de begeleiders van de jongens deze dag: Yvette, moeder van Huib en trainster Janine.

jongens pupillen A1

Aan de derde competitiewedstrijd namen zes A1 jongens deel: Jerry Koning, Lars Brouwer, Ole van Tiel, Yari Koot, Mike Wortel en Raúl Tophoff. Omdat een aantal jongens dit seizoen weinig of geen estafette had gelopen, deden Yari, Lars, Jerry en Raúl hieraan mee. Helaas was de competitie hier iets te sterk en moesten de mannen met een vierde plaats genoegen nemen. De meerkamp werd begonnen met verspringen, ondanks de behoorlijke tegenwind werd er goed gesprongen. Raúl (3.18), Ole (3.54) en Yari (2.62) sprongen verder dan de eerste competitiewedstrijd; Jerry, die voor de eerste keer aan een competitiewedstrijd meedeed, sprong een knappe 3.09. Mike deed het niet voor minder dan 3.56. Op de 60 meter liepen twee mannen onder de 10 seconden: Ole (9.8) en Mike (9.7). Mike werd eerste in zijn serie, Ole tweede. Bij het kogelstoten stootte Yari met 4.40 32 cm verder dan bij de vorige competitiewedstrijd, Lars met 5.18 54 cm verder en Raúl met 5.10 zelfs 73 cm verder. Bij de 1000 meter waren er medailles voor Mike met een eerste en Raúl met een tweede plaats. Ole werd op de laatste 50 meter voorbijgelopen en werd vierde in zijn serie. Uiteindelijk was er een bronzen plak op het podium voor Mike Wortel. Twee anderen eindigden ook knap in de top 10 (Ole op 7 en Raúl op 10). Met dank aan de begeleider van de jongens deze dag: trainer Peter.

jongens pupillen A2

Met 8 jongens sterk verschenen we met twee teams aan de start bij de 4 x 60 m estafette. Het eerste team, bestaande uit Casper, Sijvert, Jelmer en Jens werden eerste bij de estafetteteams over beide series, met een tijd van 36,1 sec. De tweede groep met Robin, Wietze, Jesse en Joep eindigden overall als 5e. In deze run was de wissel tussen Jesse en Joep van bijzonder hoog niveau. Na de estafettes werden we verwacht bij het verspringen. Hier sprongen Jens en Jesse over de 4 meter barrière. Samen met Wietze en Sijvert sprongen zij een PR. Als trainer was ik erg blij met de uitvoering van de sprongen. De geïnvesteerde trainingsenergie was goed terug te zien. Goed gedaan jongens! Bij de 60 meter sprint werden de jongens gehinderd door enige tegenwind. Persoonlijke records werden hier dan ook niet genoteerd. Bij het balwerpen had Casper het op zijn heupen. Aangemoedigd door de stadionspreker verbeterde Casper tot twee maal aan toe zijn PR en werd tweede van alle deelnemende jongens. Tot slot van deze (zomerse) dag werd de 1000 meter gelopen. In de tweede serie eindigden Jelmer, Sijvert en Casper als 1, 2 en 3 en mochten daarmee een medaille in ontvangst nemen. Het podium bij de meerkamp werd ook door een Triaser opgeëist. Jens werd derde in het totaalklassement. In de top-10 stonden ook nog Sijvert (5e), Jelmer (7e) Casper (8e) en Jesse (10e). Jongens, jullie mogen trots zijn op jezelf. In zo’n goede onderlinge sfeer, met veel respect voor elkaar, zulke goede prestaties neerzetten. TOP!!! Met dank aan de begeleider van de jongens deze dag: trainer Gerben.

meisjes pupillen C

De meiden C gingen goed van start. Bij de estafette versloegen ze Hera met 0,6 seconden verschil. Bij de meerkamp hadden de dames meer tegenstand dan bij de vorige wedstrijd. Laura was de snelste op de sprint met 6,9 seconden. Resa verbeterde haar PR met verspringen en sprong 3,01 m! Nika wierp de bal naar 12,83 m. Fiep deed het over de hele linie prima en had een mooie sprint en een goede sprong. De meiden werden 2e (Laura), 5e (Nika), 8e (Resa) en 10e (Fiep). Op de 600 m vochten Laura en Nika om de medailles en ze werden eerste en tweede. Weer super gedaan meiden! Met dank aan de begeleider van de meisjes deze dag: Marina, moeder van Laura.

meisjes pupillen B

De meiden vertegenwoordigd door Chloé van Philips en Jetske Zuurbier hebben mooie prestaties neergezet. Chloé was het snelste B meisje op de 40 meter sprint met een tijd van 6.9. Jetske liep naar een mooie 2e plek op de 1000 meter. Met dank aan de begeleider van de meisjes deze dag: Maud, moeder van Jetske.

meisjes pupillen A1

Wat een top team op deze 3e competitiewedstrijd. Het team bestond uit Marjolein, Suzanne, Amber, Roos, Kyra en Kim. Na een keurig gelopen estafette gingen we kogelstoten. Het ging prima waarbij Suzanne 2e werd en Kim haar PR verbeterde. De 60 meter was wat lastig dit keer, met de tegenwind. Maar toch goede prestaties van de meiden. Toen het verspringen ook hier weer PR´s . Als slot natuurlijk de 1000 meter, waarbij Marjolein, Roos en Kyra een medaille haalden en alsof dat nog niet genoeg was, bleek dat bij de meerkamp Roos eerste was geworden en Amber derde. Al met al een hele goede, leuke en sportieve dag met veel PR´s die ik vast niet allemaal genoemd heb. Met dank aan de begeleider van de meisjes deze dag: trainster Alette.

meisjes pupillen A2

Ook de A2 meiden waren in supervorm vandaag. De wissels op de estafette liepen gesmeerd en dat leverde dan ook een duidelijke overwinning op. Bij het balwerpen vielen er weer een hoop nieuwe pr’s, waarbij Jip en Nienke hun eigen pr verbeterden met (bijna) 2 meter. Bij de sprint ging Iris zo hard, dat ze over haar eigen voeten struikelde… gelukkig was dat na de finish, maar het leverde wel een aantal schaafwonden op èn hartkloppingen bij haar moeder en mij. Daarna konden we meteen door naar het verspringen en dat ging helemaal super! De trainingen hebben duidelijk geholpen, want ook hier vielen heel wat pr’s, waarbij de sprong van 4.05 van Nienke super was. De afsluitende 1000m was voor Iris de kers op de taart: ze werd 2e en verdiende daarmee een mooie medaille. Myrthe sloot haar wedstrijddag ook goed af met een keurig gelopen race. Bij de prijsuitreiking van de meerkamp werd het weer duidelijk dat Trias een top A2 ploeg heeft: een 11e (Lisa), 6e (Iris), 4e (Jip) èn 2e plek (Nienke). En daarbij ook nog een gezellige dag met elkaar, thanx meiden!!

Mariska.

Leave a Reply