Tweemaal brons voor AV Trias bij NK Indoor

Opnieuw goede indoor-prestaties van de atleten van AV Trias: twee bronzen medailles werden behaald bij het Nederlands Kampioenschap Indoor voor senioren.

Laura de Witte (rechts) met haar bronzen plak, behaald op de 400 meter.

Laura en Lisanne de Witte stonden beiden in de finale van de 400 meter en streden daarin tegen elkaar om de derde plaats. Uiteindelijk was het Laura die de bronzen medaille omgehangen kreeg: zij finishte in 53.63s, voor haar zus die een tijd van 54.10s liet noteren.

Dave Wesselink behaalde de bronzen medaille op de 60 meter horden.

Bij de 60 meter horden stonden maar liefst vier Trias-atleten aan de start. De tijd van meerkamper Jesper Peterse was net niet genoeg voor een kwalificatie voor de halve finale: met 8.74s werd hij achttiende. Junioren Jay Beelen en Dave Wesselink bereikten net als een week eerder, maar nu bij de senioren, de finale. Ook Job Beintema was snel genoeg voor een finaleplek, maar hij moest in de eindstrijd helaas uitstappen vanwege een verrekking in de hamstring. Wesselink snelde opnieuw naar een medaille: zijn tijd van 8.10s was genoeg voor het brons. Beelen werd zevende in 8.46s.

Stan Nijhuis en Owen Westerhout werden beiden elfde, bij respectievelijk het hoogspringen en de 400 meter. De 16-jarige Nijhuis sprong 1.96m, Westerhout liep een persoonlijk record van 51.24s.

Leave a Reply