Trias pupillen op dreef in Apeldoorn

Afgelopen weekend zijn er zes Trias pupillen in actie gekomen in Omnisport Apeldoorn, beter bekend als de atletiektempel van Nederland. Manuel en Dante Cronie, Boet van Hove, Tijs Witte, Jens Elsensohn en Zoë Hoebe kwamen tijdens de Nationale Indoor in actie op de meerkamp.

B pupil Dante Cronie die kwam heel dicht bij de overwinning: hij behaalde de tweede plaats van de 66 pupillen uit het gehele land. Vooral zijn verspringen was van zeer hoog niveau, Dante sprong bijna 4 meter. Zijn broer Manuel Cronie deed het bij de A2 pupillen ook uitstekend. Van de meer dan 100 pupillen kwam hij het dichtst bij een top tien-klassering. Vooral zijn 60 meter sprint was razendsnel: hij liet de klok stilstaan op 9.18 seconden.

Tijs Witte deed het in dezelfde categorie keurig op de 600 meter. Hij werd daarin knap derde in een tijd van 1.50,69 seconden en zat minder dan een halve seconde achter de winnaar. Zijn trainingsmaatje Boet van Hove was dit keer iets minder op de 600 meter maar was een klasse apart bij het hoogspringen, waar hij een hoogte sprong van 1.20m. Jens Elsensohn verbeterde ook zijn persoonlijk record door 1.10m hoog te springen.

Ten slotte kwam de talentvolle Zoë Hoebe bij de A2 pupillen tot een dertiende plaats bij de meerkamp van de 100 meisjes. Haar verspringen van 4.13m was erg indrukwekkend te noemen. De Trias pupillen gaan zich nu voorbereiden op de finale van de crosscompetitie, die zal plaatsvinden op 16 maart. Voor deze wedstrijd zullen bovengenoemde pupillen kunnen gaan strijden om topklasseringen.

Dante Cronie werd tweede bij de B-pupillen en mocht een mooie beker mee naar huis nemen.