Trias pupillen kamp 2015 was weer geweldig!

DSCN1428

Op zaterdag 29 augustus verzamelden 35 A pupillen zich bij Trias voor het jaarlijkse pupillenkamp. Voor velen spannend bij wie slaap ik in de tent, wat gaan we allemaal doen? De ouders helpen even met het opzetten van de tenten en dan is het tijd afscheid te nemen en starten we met de lunch.

Daarna de groepsfoto en dan verzamelen de pupillen zich voor de eerste activiteit. Sommige pupillen hebben dan al door dat het grootste deel van de leiding inmiddels niet meer aanwezig zijn. Deze hebben zich namelijk opgemaakt voor hun rol als vos. Acht vossen lopen ergens rond in het Heilooƫrbos en de 6 groepjes pupillen mogen die gaan zoeken. Zo vinden de groepjes in het bos een AZ supporter, een cowboy, een sporter, een zwerver, een groenwerker, een toerist, een vogelaar en een oud vrouwtje. Als ze een vos gevonden hebben moeten ze een opdracht uitwerken en als ze dit goed doen krijgen ze een letter en alle letters bij elkaar vormen een woord. Dat was wel heel moeilijk hoor maar uiteindelijk kwamen we tot het woord spikestas. Gezamenlijk gaat het bonte gezelschap van vossen en pupillen terug naar Trias waar de kinderen even lekker kunnen spelen. De leiding begint aan de voorbereidingen van de barbecue waar de kinderen even later hongerig op kunnen aanvallen.

In de avond wordt er tegen elkaar gestreden met het drukspel waarin er vragen benantwoord moeten worden zoals welke medaille had Daphne Schippers op de 100 meter op het WK.

Hierna volgt de bingo waar de familie Lemstra toch verdacht veel prijzen in de wacht sleept. Guus doet met de kids een leuke bobslee spel waar er zelfs vanuit de bobslee naar de koningin gezwaaid wordt! Na de disco wordt er nog omgekeerd verstoppertje gespeeld in het donker rond de baan. Hierna wordt het wordt het toch echt tijd om de slaapzakken op te zoeken maar het blijft nog lang onrustig.

Zondagmorgen is het erg rustig aan het ontbijt en we weten niet of dit van de vermoeidheid komt of van de rustgevende muziek die Astrid heeft opgezet. Om 10:00 stappen we op de fiets en gaat de tocht eerst naar het Woud waar er het levend stratego spel wordt gespeeld.

De fietstocht wordt vervolgd naar Bergen aan Zee waar de kinderen gehezen worden in wet suits waarna ze eerst een rondje op de banaan achter een boot mogen maken en daarna echt surfles krijgen. De instructeurs van Beach Event geven geweldig les aan onze atleten.

Het feit dat we deze geweldige activiteit kunnen doen met ons beperkte budget is mogelijk gemaakt door Theo Schilder Tweewielers die ons voor een leuk bedrag gesponsord hebben. Hartelijk dank hiervoor want het was echt geweldig! Om half vier vangen we aan met de terugweg naar Heiloo waar we om half vijf arriveren. De kinderen hebben een geweldige kleur en de vermoeidheid is van hun gezichten af te lezen maar eerst moeten de tenten nog worden afgebroken. Als dit ook weer is gebeurd komt het moment van afscheid. Onder het genot van een ijsje wordt er mooi rugtasje en een foto uitgereikt die beiden een mooie herinnering vormen van dit geweldige kamp. Natuurlijk gaat er ook weer dank uit naar al die mensen die ons dit jaar weer geholpen hebben met dit kamp: hulp bij de vossenjacht: Maud Ackermans, Frank van der Kolk, Bianca Terpstra, Jerry en Monique de Koning en Lotte Brink. Carlijn Bouwer die de foto verzorgd heeft. Ron Molenaar die zijn barbecue ter beschikking heeft gesteld. De trainsters Femke Brink en Melissa Molenaar die er zaterdag bij waren. De leiding die er het hele weekend was: Astrid Kops, Arjen Lemstra, Peter Witte, Robin Kok, Eline Koenz, Guus Ruiter en Mariska Bouwer allemaal reuze bedankt!

 

Anja

Leave a Reply