Trias Laat Spelen een groot succes

Afgelopen vrijdagavond heeft atletiekvereniging Trias de eerste “‘Trias Laat Spelen” georganiseerd. Deze wedstrijd wordt alleen georganiseerd voor Trias jeugd. Dit om de pupillen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met wedstrijden. Tevens is het de bedoeling om ouders/verzorgers te enthousiasmeren voor het jureren van de atletiekonderdelen.

In een stralend zonnetje waren het de mini pupillen die de wedstrijd openenden met de 40 meter sprint. De 6- en 7-jarigen hadden ook nog het balwerpen, verspringen en de 600 meter op het programma staan. In totaal deden er ongeveer 100 jeugdleden mee. Hoewel de prestaties niet voorop staan werd er wel uitstekend gepresteerd. Bij de mini’s was het Rauol Tophoff die razendsnel was op de 40 mtr.(8.0) . Bij de A pupillen 1e jaars waren het Stan Nijhuis en Yanniek Bouwer die erg hoog sprongen. Stan kwam tot 1.20 en Yanniek kwam tot 1.05. Danny v/d Sluis sprong bij de D junioren zelfs 1.50 hoog. In dezelfde categorie liep Faas Wijn 1.47.9 op de 600 meter. Britt Ooijevaar maakte er op de loopnummers D meisjes een spannende strijd van met Zoe de Jong. Dit keer was het Britt die de 60 meter 8.4. sec en de 600 meter won. Jay Beelen kwam tenslotte bij de A pupillen tot mooie presaties op de 60 meter sprint (9.2) en het verspringen (4.19).

Tijdens het Paasweekend werd er ook weer een clubrecord verbroken. Job Beintema liep voor het eerst onder de 57 sec. op de 400 meter horden in Amersfoort. Zijn tijd van 56.96 betekende een verbetering van het clubrecord junioren B met bijna een seconde. Op zijn favoriete 110 meter horden liep hij naar een tijd van 14.79 sec. Deze twee prestaties waren goed genoeg voor de overwinnig in de horde tweekamp. Laura De Witte liep ook naar een overwinning in de sprint tweekamp. De sprintster had wel te maken met forse tegenwind, maar dat weerhield Laura er niet van om dicht bij haar persoonlijke records te lopen op de 100 (12,88) en 200 meter (25,65). Afgelopen vrijdagavond heeft atletiekvereninging Trias de eerste “‘Trias Laat spelen” georganiseerd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor alleen Trias jeugd. Dit om de pupillen op een laagdrempelige manier in aaraking te laten komen met wedstrijden. Tevens is het de bedoeling om ouders/verzorgers te enthousiastmeren voor het juryeren van de atletiekonderdelen.

Leave a Reply