Trias jongens op weg naar Nationale Finale

Foto: Trias sprintster Maaike van Westerop vlak voor haar 100 meter

Afgelopen zondag werd er bij AV Trias de 1e competitie ronde georganiseerd voor B junioren. Bij de 4 x 100 meter estafette verbeterde Job Beintema /Thom Slot / Frank Backs en Jos Boetzkes het bijna 30 jaar oude clubrecord (45,83 seconden).

De Trias jongens onderleiding van Emiel Admiraal werden uiteindelijk na alle onderdelen keurig 3e achter de ploegen van Amsterdam en de combi ploeg uit Amersfoort. Landelijk staan de jongens nu 9e. De grote puntenpakker was hordenloper Job Beintema. Job liep met een lichte tegenwind 14.50 seconden. Deze prestatie was goed voor 907 punten. Dit was qua punten de hoogste score van alle competitie onderdelen in Nederland. Loopwonder Bastiaan Bouman liep op de 800 meter en 400 meter naar een overwinning. Op de 400 meter liep Bastiaan iets boven de 52 seconden. Ook Vincent Hazeleger liep naar een overwinning. Op de 1500 meter liet de pupil van Peter Appelman zien dat hij bij de besten van Nederland behoort.

Verspringer Thom Slot won eveneens zijn onderdeel.De Alkmaarder sprong naar een afstand van 6.13 meter. Hoogspringer Jos Boetzkes werd 2e bij het hoogspringen en deed dit door op een indrukwekkende wijze over 1.80 te springen. De meisjes ploeg werd keurig 8e van de 20 ploegen. Vooral bij de 4 x 100 meter estafette waren Laura de Witte / Bonnie Liefting / Maaike van Westrop en Daphne van den Hoven erg goed te noemen. Het viertal kwam maar 2 tiende tekort voor het clubrecord.

In Wageningen kwamen de Masters van Trias in actie Corinne Knaap deed het erg goed om op de 3000 ( iets boven de 12 minuten).Nicole Weijling verbeterde wederom een clubrecord dit keer op de 1500 meter 4.55 seconden.

Leave a Reply