Trias atleten Laura de Witte en Job Beintema sprinten naar NK goud

Trias heeft afgelopen weekend in Apeldoorn tijdens de NK junioren uitstekend gepresteerd.

Laura de Witte was een klasse apart op de 400 meter. De specialiste op de korte sprintnummers verbaasde iedereen door in de finale onder de 20 jaar een record tijd van 55.99 seconden te lopen. De Rotterdamse Paulina werd 2e in een tijd van 57.34 seconden. De reactie van De Witte was: “De finale ging fantastisch , de finale liep precies zoals ik het in mijn hoofd had. Nu deze zomer weer hard lopen op mijn favoriete 200 meter, mijn grote doel is de WK junioren in Oregon”.

{youtube width=”800″ height=”600″}B6GWGtWUhE4{/youtube}

De andere Trias topper Job Beintema maakte de favorieten rol helemaal waar. De horde specialist kwakkelde de laatste maanden met z’n gezondheid, toch won de atleet uit Heiloo alweer z’n vierde horde goud bij de junioren. Dit keer bleef de klok stil staan op 8.22 seconden. C-junior Dave Wesselink liep in de serie bij de JB een nieuw persoonlijk record op de horde 9.08 seconden. Britt Ooijevaar bereikte op de 60 meter een keurige halve finale als C-junior 8.25 seconden. Tenslotte liep Zoe de Jong in de serie een knappe 60 meter.

{youtube width=”800″ height=”600″}S7qmsvNmJJ0{/youtube}

In Schoorl werd de NK 10 kilometer georganiseerd. Trias won daar met 2 medailles. Loopwonder Hennie Punt pakte brons in de 55+ categorie in de 70+ categorie categorie was Henk Stienstra succesvol met brons. Piet Jonker liep nog keurig naar een top 10 positie in de 55+. Rob Berger en Michel Wijker kwamen ook tot een mooie klassering. Bij de MA deed Celine Ruiter mee. Zij wist in een goede tijd van 42.43 minuten een mooie 6e plaats binnen te slepen!

jobnk

Leave a Reply