Trias-atleten in de medailles bij NK Prutmarathon

Op zondag 12 juli vond het nationaal kampioenschap prutmarathon plaats, een run over 3.6 km waar 63 zuigende prutsloten moesten worden overwonnen. Het is een loodzware prutrun waarbij al jaren lang de Trias-vlag regelmatig in de hoogste mast hangt, met bekende namen als Remco van Hove, Louis Wolven, Louis Dam, Michel Pannekeet en Dennis Bruin.

Ook dit jaar ging de Trias-vlag weer in de mast, maar nu bij de veteranen. En wel twee keer: Louis Wolven won de zilveren medaille. Louis is al jaren een bekend gezicht in deze tak van sport. Dit jaar moest hij echter zijn meerdere erkennen in een ander Trias-atleet: Dennis Bruin die de titel behaalde in de cat. 36+ ! Vorig jaar debuteerde Bruin op het NK met een 6e plaats en wist deze om te zetten in een gouden plak in 2009.

Al van start af aan pakten de Trias-atleten de koppositie en stonden deze niet meer af. Het was een onderlinge titanenstrijd tussen Louis en Dennis, waarbij Louis Dennis constant op de hielen volgde. De strijd werd beslist in de laatste twee ronden waar Louis een gaatje moest laten vallen bij een van de zware prutsloten. Hierna kon Dennis versnellen en het gat groot genoeg maken om het kampioenschap niet meer uit handen te geven.

In de categorie tot 36 was Michel Pannekeet de enige Trias-atleet die aan de start verscheen. Door de afmelding van Remko van Hove waren de verwachtingen een stuk hoger bij de toplopers. Zo ook bij Michel, die dit jaar echt wilde gaan vlammen omdat hij er zeker van is dat hij er volgend jaar niet bij is (dit door zijn reis die hij in het verschiet heeft van een jaar (rondje Australië)). Echter, de concurrentie was moordend in deze klasse met als grote favorieten Ronald Nijssen (triathleet ) en Gewin Groot (winnaar Oudedijk). Michel moest dan ook zijn meerder erkennen in deze mannen en eindigde uiteindelijk op een schitterende 4e plek.

Leave a Reply