Trias atlete Nienke Madderom Nederlands Kampioen

nienke

Afgelopen weekend heeft Trias junior Nienke Madderom een prestatie van formaat geleverd. In de atletiek tempel van Nederland het Olympisch stadion won de D juniore (t/m 13 jaar) de D spelen het officieuze Nationaal kampioenschap op de 60 meter horden.

Na ruime overwinningen in de serie en de halve finale was het in de finale niet anders. Met een flinke tegenwind verbeterde Nienke haar clubrecord naar 9.71 seconden.

Bij de jongens was het Timme Koster die bij de D junioren 4e werd op de 80 meter horden. Hoewel de teleurstelling groot was moet Timme toch terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Andere deelnemers Casper Peterse, Sijvert Commandeur en Mike Wortel kunnen eveneens terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

In Antwerpen liepen de Trias zusjes De Witte tijdens de internationale Flanders cup naar overwinningen. Lisanne De Witte won de 400 meter in een persoonlijk record 52.73 seconden. Laura De Witte won de 200 meter in 24.19 seconden. Op de 100 meter verbeterde Laura haar persoonlijk record naar 12.19 seconden. Gezien de harde tegenwind prima prestaties.

In Lisse waren het Dave Wesselink en Job Beintema die in actie kwamen. Voor Job Beintema betekende het een rentree na zijn hamestring blessure. Hij won en kan nu zeggen dat ie volledig hersteld is. De sportman van Heiloo zal nog aan enkele wedstrijden  deelnemen dit seizoen.

Ook werden er op het eigen Trias complex de clubkampioenschappen georganiseerd voor de uitslagen zie bericht hieronder.

 

Gr Sven

 

Leave a Reply