Trias atlete Lisanne de Witte naar WK

Tijdens de NK atletiek in Apeldoorn heeft Trias en TDR atlete Lisanne de Witte een prestatie van formaat geleverd. Voor Lisanne was het een weekend vol spanning. Dit doordat na de serie’s van de 400 meter naast Lisanne ook Madiea Ghafour en Nicky van Leuveren de WK limiet op zak hadden. Door het probleem dat elk land maximaal 2 startplekken heeft per discipline werd het een finale die de doorslag zou geven wie de uiteindelijke WK tickets kon verzilveren. ¬†De tactiek voor de finale van Lisanne was zo hard mogelijk openen en vertrouwen op het eindschot.

In een goed gevuld Omnisport was het voor de start muisstil. Na het startschot ging Lisanne prima weg. Weliswaar liep Lisanne halverwege op plek drie, maar ze hijgde Van Leuveren en Ghafour in de nek. In de bocht na de eerste ronde zette ze vervolgens aan. Het bleek een meesterzet. Ze verraste Ghafour. Dat Van Leuveren onklopbaar was en zichzelf tot 52,49 verbeterde, was acceptabel. Immers met 52.62 passeerde ze Ghafour ook op de seizoensranglijst. “Ik wist dat ik niet de mindere was” bekende Lisanne ” ik moest het alleen laten zien” Vrijdag 7 maart staat Lisanne de Witte in Sopot Polen aan de start van het WK atletiek.

Zus Laura werd als juniore kampioen 7e op de 400 en kwam net tekort om mee te strijden in De Finale van het NK waar Lisanne geschiedenis schreef voor Trias door te deel te mogen nemen aan de wereldkampioenschappen.

Leave a Reply