Topsportgroep in actie

Afgelopen week kwam de topsportgroep van AV Trias voor het eerst in actie. De groep, die net teruggekomen was van een trainingsstage in het Spaanse Nerja, kwam op verschillende plaatsen in Nederland in actie.

Amsterdam
Tijdens de International Amsterdam Battle U18 kwam het vuurwerk van Stan Nijhuis, Casper Peterse en Nienke Madderom. Zowel Nijhuis als Peterse deden mee aan het hoogspringen. Eerstgenoemde ging met de overwinning naar huis door 2.01 te springen. Peterse moest genoegen nemen met 1.65. De meerkamper deed ook mee aan het polsstokhoogspringen, waarbij hij tot een hoogte van 3.60 meter kwam.

De enige vrouwelijke deelname kwam van Nienke Madderom, zij deed mee op de onderdelen 100 meter, 200 meter en 100 meter horden. Een succes, want op elk onderdeel kon zij een persoonlijk record noteren. Op de horden werd ze tweede, maar de windmeting van +4.5 gooide roet in het eten voor een officieel PR.

Gouda
Het Zuid-Hollandse Gouda was toneel voor de twee 400-meter-lopers Lisanne de Witte en Owen Westerhout. Beiden maakten een uitstapje naar de 200 meter. Voor Nederlands Kampioene op de 400 meter was het al weer vijf jaar geleden dat ze op deze afstand startte. Haar optreden was niet onverdienstelijk aangezien ze met de overwinning naar huis ging. Ze noteerde een tijd van 24.87, welke gezien de windmeting van -4.0 erg goed is. Westerhout, herstellende van een rugblessure, noteerde 23.78.

Vught
Op dezelfde dag voltrok zich een derde wedstrijd. Op de startlijsten van de Harry Schulting Games staan Dave Wesselink, Job Beintema, Jesper Peterse en Jay Beelen. Wesselink, die mee deed aan de 110 horden op 99cm kwam dicht bij het WK-Junioren limiet door 13.84 te noteren. Echter had hij teveel wind mee (+3.4) en telt zijn tijd dus niet mee. Wel eindigde hij als tweede in zijn categorie. Job Beintema deed er nog een schepje bovenop en finishte als eerste bij de senioren. Hij deed dit in een tijd van 14.07. Verder liep Jay Beelen op de 14.88 op de horden op 99cm en moest Jesper Peterse zich afmelden vanwege fysieke ongemakken.

Bron: Uitkijkpost

Leave a Reply