Topprestaties pupillen in crossfinale zaterdag 19 maart bij AV Wieringermeer

In totaal hadden 18 pupillen zich geplaatst voor de cross finale van de pupillencompetitie 2015-2016. Trainster Mariska stond bij de start deelde de startnummers uit controleerde of de veters goed vast zaten en gaf nog een paar tactische tips voor vertrek. Trainer Peter Witte stond op het parcours om tips en aanmoedigingen te geven. Onder getekende stond vlak voor de finish om nog de laatste aanmoediging te geven en mijn assistenten Robin en Jerry de Koning deelde na de finish de traktaties namens Trias uit aan de pupillen dus de taakverdeling was goed geregeld!

De jongens C Tijs en Boet mochten voor de pupillen de spits af bijten en dat was meteen een geweldige start want Boet gaf alles en kwam als eerste over de streep. Tijs deed het ook prima tussen alle toppers en eindigde als 9e. Hierna had C pupil Zoë een vliegende start want die kwam hard rennend aan kreeg een startnummer opgespeld en werd voorzien van een chip waarna ze meteen door kon voor haar 1.000 meter. Het bleek dat dit een prima warming up was voor haar want ook zij finishte al eerst! Zo twee races gehad en 2x 1e bam!

Ties, Hidde, Bas en Ivan verdedigden de eer voor Tiras bij de B pupillen. In dit reuze sterke veld vocht Ties lange tijd voor de overwinning maar op de eindstreep verloor hij dit nipt. Samen met Hidde die heel goed gelopen had en 5e werd mochten de mannen op het podium hun prijs in ontvangst nemen. Ivan en Bas liepen ook een keurige race. Na de mannen B was Jasmien het enige meisje voor Trias bij de meisjes B. Ze startte echter niet alleen samen met nog 63 andere meisjes werd Jasmien keurig 5e en wederom weer een podium plaats voor Trias.

Hierna de A pupillen die maar liefst 1.500 meter moesten af leggen en de groepen die van start gingen waren enorm. Elke groep bestond uit ruim 80 deelnemers. Bij de A1 mannen liepen Daniël, Jan en Stan een keurige 1.500 meter. De A2 mannen Gijs S, Gijs v.d. K, Julian, Max en Skip hadden zich met zijn vijven individueel geplaatst en gingen hard van start. Op de eindstreep wist Gijs S. de 3e plek en Gijs v.d. K. een 4e plek te bemachtigen. De mannen Max, Julian en Skip liepen echter ook goed wat als resultaat had dat ze als ploeg de 2e plaats behaalden. De dames Fiep en Marits sloten deze geweldige cross af met een goed prestatie.

Samengevat 7 individuele podiumplaatsen en een groepprijs is een geweldige prestatie!

Alle pupillen die mee gedaan hebben alle pupillen trainers zijn ontzettend trots op jullie !

Trias1 Trias2

Leave a Reply