Top prestaties bij Hemelvaartwedstrijd Trias

Bij prima weersomstandigheden met veel zon en weinig wind werd de inmiddels klassieke Hemelvaartwedstrijd bij Atletiekvereniging Trias een groot succes. De wedstrijd kende een enorme deelname, mede veroorzaakt door de aantrekkelijke geldprijzen die de sponsors per onderdeel beschikbaar hadden gesteld. Daarmee stond de traditional weer garant voor aansprekende prestaties. Met name de 800meter was weer uitstekend bezet met een groot en sterk deelnemersveld en is inmiddels het koningsnummer van de Hemelvaartwedstrijd geworden. Bij de heren senioren ging Menno Schouten van Lycurgus weg met de eerste prijs. Hij finishte in een prima tijd van 1.52.49, een nieuw Hemelvaartrecord. Trias atleet Edward Appelman eindigde in dit sterke veld op een prima vierde plaats met een dik persoonlijk record. Bij de dames was de overwinning voor Lisette Thomas in een tijd van 2.13.90. Zij was daarmee vier seconden sneller dan de winnares van vorig jaar. De sprintnummers bij de heren werden een aantrekkelijk schouwspel door de dubbelslag van Jurgen Wielart, de snelle man van AV Haarlem, die zowel de 100meter als de 200meter in zijn voordeel besliste met tijden van 11.02 en 21.85. Ook op deze afstanden was hij stukken sneller dan de winnaar van vorig jaar.

Het supertalent van Trias bij de meisjes junioren B, Laura de Witte raffelde de 200 meter af in een tijd van 24.78 en liet de overige atletes ver achter zich. Laura heeft zich hiermee geplaatst voor het Europees Jeugd Olympisch Festival.

De werpnummers kenden een prima deelname met aansprekende prestaties. Bij de mannen werd het kogelstoten een prooi voor Paul Olofsen van SAV met een afstand van 15.64. De zege bij het discuswerpen ging naar Thierry Kruithof van KAV Holland uit Haarlem. Hij wierp de schijf 44.48 meter ver. Denise Kemkers van Hera prolongeerde haar zege bij het kogelstoten voor de vrouwen met een afstand van 15.76. Het discuswerpen bij de vrouwen was voor Cindy Kiekens van Hera met een afstand van 36m48.

Filip van den Hoven werd de winnaar bij het verspringen voor de mannen en landde na 6.66 mtr in het zand. Bij de vrouwen was de prachtige sprong met een afstand van 5.28 van Lentine Klaassen van Lycurgus goed voor de winst. Bij het hoogspringen reikten Kristel van Es van AV Haarlem en Anna Lindaya van Hylas tot 1mtr 50. Niels Ran van AV Haarlem en Sjoerd Dekker van Phanos wisten beiden 1.91 te halen bij de mannen.

De 3000meter kende een groot deelnemersveld, dat gesplitst moest worden in twee series en na een harde strijd werd de overwinnaar master Rachid Mohammadi van AV Atos met een tijd van 9.01.64 kort voor A-junior Olivier Schaffers van AV Pijnenburg. Bij de vrouwen snelde Suzan Nieman van Hera naar de winst met een tijd van 10.10.67

De Hemelvaartwedstrijd bood weer een prachtig toneel voor Nederlandse records. Willem Schoone van AV Nova verbeterde het Nederlands record 100mtr bij de mannen 65+ met een fors stuk naar 13.10. Cor Braak (Veteranen Nederland) was bij de mannen 80+ helemaal sterk op dreef met twee Nederlandse records.

Leave a Reply