Terugblik eerste competitiedagen pupillen, junioren en senioren

Het zomerseizoen is in volle gang: alle competitieteams van AV Trias hebben inmiddels hun eerste wedstrijd achter de rug.

Op zaterdag 6 april 2019 trapten de C/D junioren het competitieseizoen af met een wedstrijd bij AV Hera in Heerhugowaard. Bij de C’s waren de jongens vertegenwoordigd met een team en de meiden met twee teams. De D’s kwamen naar Heerhugowaard met twee jongensteams en twee meidenteams.

Alle atleten hebben ontzettend hun best gedaan en daardoor top gepresteerd! Uitblinkers waren Luuk Hoogland (3e 100m JC in 13,00s), Pekka van der Zwan (3e speerwerpen JC, 26.03m) en Mia Hoebe (3e hoogspringen MD, 1.35m). Jongensteam JC Team 1 werd daarnaast derde van alle Jongens junioren C teams. Alle uitslagen van de wedstrijd zijn hier te vinden.

Een dag later, op zondag 7 april, was het de beurt aan de A junioren van Trias. Zij reisden voor hun eerste wedstrijd af naar het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar Phanos de wedstrijd organiseerde. Door enkele afmeldingen hadden de A junioren een team van zes jongens aan de start. Huub Ooijevaar, Jens Oosterink, Thio Schoonewil, Sander Koenz, Ole van Tiel en Lars Brouwer hebben er samen een leuke dag van gemaakt en in een zonovergoten Olympisch Stadion mooie prestaties neergezet: zie hier de uitslagen.

In het weekend van 13 en 14 april waren er wederom twee Trias-teams die aan het competitieseizoen begonnen. Op zaterdag 13 april waren de pupillen te vinden in Castricum, op de baan tussen bos en duin van AV Castricum. Zowel op de meerkamp als op de lange afstanden werden er enorm veel prijzen binnengehaald door de jongste atleten van de vereniging!

Bij de A2 pupillen waren de jongens ijzersterk op de 1000m: Boet van Hove pakte het goud (3:26,46) en zijn trainingsmaatje Tijs Witte rende naar het zilver (3:29,61). Bij de meiden was Zoƫ Hoebe bijna onverslaanbaar. Ze won de 1000m (3:52,38) en moest slechts 1 atlete voor zich laten op de meerkamp. Florian Rijks was uitblinker bij de A1 pupillen: het goud op de 1000m was voor hem nadat hij een tijd van 3:31,93 neerzette.

Wederom stonden er twee Trias-jongens op het podium bij de B-pupillen. Dante Cronie won de meerkamp en Mats Poppenk de 1000m (3:46,19). Daarnaast pakte Mats het zilver op de meerkamp. Er waren ook twee medailles voor C-meisje Evy van der Steen: meerkampgoud en 600m-zilver (2:28,09) werden bij haar omgehangen. Maar liefst vier medailles werden gewonnen door de mini’s van Trias! Dubbel zilver voor mini jongen Djaleesh Anwar-Ali en mini meisje Bobbi Meijer. Alle overige uitslagen van de pupillenwedstrijd staan hier.

Bobbi Meijer op het podium bij de meisjes mini.

De eerste competitieronde werd zondag 14 april afgesloten door de twee seniorenteams van AV Trias. Zij reden naar Amsterdam Zuidoost om bij AV Feniks te strijden om de punten. Natuurlijk streven ze opnieuw naar promotie naar de tweede divisie!

Na deze eerste wedstrijd is al duidelijk geworden dat beide Trias-teams de potentie hebben om zich te kwalificeren voor de promotie-degradatiewedstrijd die zal plaatsvinden aan het einde van het zomerseizoen. De mannen werden namelijk derde en staan momenteel elfde van Nederland. De vrouwen deden het nog iets beter: ze werden tweede en staan ook tweede in de competitiestand van heel Nederland! De individuele prestaties van alle Trias senioren zijn hier te vinden. Foto’s van de dag staan hier.

De heren van Trias in actie op de estafette…
… en ook de dames, die finishten als tweede.

De competitie zal vervolgd worden in mei: voor de pupillen (zaterdag 18 mei) en junioren C/D (zaterdag 25 mei) worden het thuiswedstrijden. De junioren A mogen op zondag 12 mei afreizen naar AV Lycurgus in Assendelft en voor de senioren zal de tweede wedstrijd plaatsvinden op zondag 26 mei in Hoorn, bij AV Hollandia.