Succesvol NK senioren voor AV Trias

L&L

Afgelopen weekend mochten Lisanne & Laura de Witte en Job Beintema in het Olympisch stadion het NK podium beklimmen.

De zusjes De Witte deden dat op hun geliefde 400 meter en Job Beintema op de 110 meter horden. De zusjes De Witte wisten zich met gemak te plaatsen voor de halve finale en finale. In de finale was het een grote zusjes de Witte show. Hoewel Laura het lang spannend maakte was het Lisanne, die het sterkste eindschot had en dus naar de gouden medaille liep. Jongere zus Laura was uiteindelijk tevreden met haar zilveren medaille. Over 2 weken zal Lisanne tijdens het EK in Amsterdam uitkomen op de 400 meter individueel. En hoogstwaarschijnlijk ook op de 4 x 400 meter met o.a. Laura.

Op de 110 meter horden was het Job Beintema, die naar zijn eerste senioren medaille liep. Na een matige start wist Job ijzersterk terug te komen. Wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 14.11 seconden.

Bij het speerwerpen was Dennis Barnhoorn tijdens de NK kwalificatie superieur door zijn persoonlijk (en clubrecord) te verbeteren. Voor de 2e keer ooit wierp de sterke Dennis over de 70 meter. Om precies te zijn 70.22 meter. In de finale wist Dennis niet het juiste gevoel te krijgen, waardoor hij helaas niet naar Heiloo kon terugkeren met een medaille.

Op de 400 meter deed ook oud meerkampster Nicole Berghouwer mee. Na een goede start wist Nicole zich helaas niet naar de halve finale te lopen.

Ander Trias succesen waren er voor Dave Wesselink (t/m 17 jaar), die in Dronten de overwinning pakte en het Nederlands record 110 meter horden benaderde tot op 1 tiende.

In Hoorn won Nienke Madderom (t/m 15 jaar) de bokaal voor de beste presatie van de dag. Dit deed ze door de 80 meter horde met overmacht te winnen.

Leave a Reply