Succesvol NK Indoor voor AV Trias-atleten

In de maand februari vonden in Apeldoorn de verschillende Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek plaats. Voor AV Trias waren het succesvolle weekenden met mooie prestaties.

Jesper Peterse behaalde bij de NK Meerkamp een puntenaantal van 4439 punten. Hij draaide een uitstekende meerkamp en verbeterde maar liefst acht van zijn persoonlijke indoorrecords. Bij de NK Masters werd Hans Schouten met overmacht Nederlands Kampioen bij de 70+ categorie. Hij liep een tijd van 8.95s over 60 meter.

Tijdens de NK Senioren waren het Job Beintema en Lisanne de Witte die een podiumplek wisten te bemachtigen. Allebei behaalden ze een zilveren plak: Job op de 60m horden in 7.97s en Lisanne op de 400m in 52.95s. Laura de Witte viel net buiten de prijzen. Ze werd vierde op de 400m in een tijd van 53.76s en liep met die tijd de kwalificatie voor de EK Indoor mis. Een week later, tijdens de extra ingelaste race op de NK Junioren, wist Laura zich opnieuw niet te kwalificeren. Haar zus Lisanne zal wel afreizen naar Belgrado, waar de Europese Kampioenschappen Indoor van 3 tot 5 maart zullen plaatsvinden.

Het laatste weekend van de NK Indoor stond in het teken van de junioren. Dave Wesselink en Stan Nijhuis werden beiden Nederlands Kampioen. Dave liep 8.00s op de 60m horden en verbrak daarmee zijn ook nog persoonlijk record. Ook Stan verpulverde zijn PR: bij het hoogspringen sprong hij 1.96m en met deze hoogte behaalde hij tevens de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival. Jay Beelen greep net naast een medaille op de 60m horden: hij werd vierde maar verbrak wel zijn persoonlijk record in de serie (8.21s). Ook Nienke Madderom werd vierde, maar wel in een leeftijdscategorie hoger: in haar eigen leeftijdscategorie was ze eind januari al Nederlands Kampioen 60m horden geworden in een tijd van 8.93s.

Leave a Reply