Sterrenloop

Trainen bij Leo is altijd een gezellige aangelegenheid, maar afgelopen zaterdag was helemaal een toppertje. Leo heeft Abraham gezien en wilde dat vieren met een speciale sterrenloop.

Na de warming up werden wij getrakteerd op een heuse puzzeltocht. Vanuit een centrale plek werden we, verdeeld in groepjes, telkens met een vraag een kant op gestuurd op zoek naar het antwoord. Leo had zo een training uitgezet, waarbij we na het zoeken van alle antwoorden een goede 10 km gelopen zouden hebben.

Strak plan als iedereen direct alle antwoorden zou vinden. Had hij ons toch iets overschat. Als drievrouwsformatie gingen wij vol goede moed van start, op zoek naar een bank aan de linkerkant van de weg. Daar mochten we even rust nemen en de vraag beantwoorden.

Wie Leo een beetje kent, weet dat je niet zomaar rust mag nemen, dus dat wij dik 3 km moesten lopen alvorens er een bank opdook, verontrustte ons niet. Wel vervelend dat er op de terugweg op 800 m voor de centrale plek nóg een bank opdook. De overige vragen gingen gelukkig een stuk sneller. Na afloop wist iedereen het verschil tussen een T-kruising en een Y-splitsing en weten we ook wat een jitskefet is.

Leo had zelfs een echte prijsuitreiking voorzien met 3 wisselbekers en de nodige medailles. Onder het genot van koffie met een heerlijke appeltaart een prachtige afsluiting van een bijzonder gezellige loopochtend.

Leo bedankt!

Leave a Reply