Start to Run voorjaar 2015 bij AV Trias Heiloo

Start to Run

Start to Run start twee keer per jaar, in maart en september.

Start to Run wordt met ingang van dit jaar met 1 week verlengd. Dit komt neer op 6 zaterdagen trainen + afsluitende Start to Finish op de 7e zaterdag. De trainingen worden op de atletiekbaan van AV Trias gegeven op zaterdag van 09.30 tot 11.00 uur. Start to Run trainingen voor de startende lopers voor snel een betere conditie.

Wie wil dat nu niet? Iedereen toch?

Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. En toch is het lastig om zelf te beginnen. Want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank of op een terrasje? Start to Run begrijpt dat en helpt een handje met 7 hardlooptrainingen die iedere beginner over de drempel helpt.

Op zaterdag 7 maart 2015 beginnen er op circa 130 locaties weer duizenden mensen te werken aan een gezond lijf. Hoe krijg ik het en hoe houd ik het? Een vraag die al velen eerder stelden en zelf beantwoordden door te gaan hardlopen. Onder leiding van enthousiaste en deskundige trainers van Start to Run, word je dan geleerd hoe je op een gezonde en leuke manier kan leren hardlopen zonder dat je onmiddellijk geblesseerd raakt of begint op een niveau wat je nog niet aan kan.

Twee maal per jaar begint er een Start to Run training. Op 7 achtereenvolgende zaterdagen, startend op zaterdag 7 maart 2015 leren de trainers van Start to Run jou, dat hardlopen leuk is. Gezellig, leuk, sportief, samen over die drempel heen, beginners en gevorderden, verschillende trainingsniveaus. In de 7de week wordt er een afsluitende Start to Finish gehouden, een wedstrijdje van ca. 3 km in Het Maalwater Park Heiloo.

Hoe dat kan?

Door een gevarieerd oefeningenprogramma dat voor het beginner niveau is ontwikkeld, waarin je snel veel calorieën verbruikt, (waardoor je dus afvalt), meer energie krijgt en minder snel moe wordt. Ook krijg je meer zelfvertrouwen doordat je ontdekt dat je veel meer aan kan dan je vooraf dacht en een betere gezondheid krijgt. Samen met een sterker hart, longen en spieren. Elke training bestaat uit theorie en ongeveer een uur praktijk. In het praktijkgedeelte zit een warming-up en een cooling-down. Na afloop krijgen de deelnemers een schema waarin ook het ‘huiswerk’ is opgenomen. De afsluitende les is een testloop. De theorie omvat onderwerpen over gezond bewegen, waar je op moet letten als je schoeisel of kleding aanschaft (info van Runnersworld), wat er gebeurt in je lijf (info van de fysiotherapeute), alles over gezond eten en drinken en algemene tips en mogelijkheden.

Inschrijven en kosten:

Samenvattend is er dus een programma gemaakt voor hen die het altijd al wilden maar er om wat voor reden er niet toe kwamen, maar ook voor hen die al hardlopen maar net dat stapje meer willen. En echt bereikbaar is voor iedereen, 7 weken trainen voor maar € 47,50. Opgave en inschrijving loopt via de Atletiek Unie.

Voor meer informatie zie hun website: http://starttorun.atletiekunie.nl/ voor het volledige pakket van deze cursus. Schrijf je dus nu in als je lijf je lief is via www.starttorun.nl en kom naar de Atletiekbaan aan Het Maalwater in Heiloo.

 

Contactinformatie:
Trainers: Telefoonnr: Emailadres:
Astrid Busso 072 – 534 01 97 astridbesseling@hotmail.com
06 – 30 610 753
Hennie Punt

Leave a Reply