Snelste tijd van Nederland + Clubrecord voor Trias mannenploeg

Tijdens competitie wedstrijden in Harderwijk hebben de Trias-mannen Bastiaan Bouman, Job Beintema, Rick Verver en David Bastiaansen een prestatie van formaat geleverd op de zweedse estafette. De mannenploeg won met grote overmacht. In Nederland is er vorig jaar en dit jaar niet zo snel gelopen als de Trias mannen ploeg 1.58,38 seconden.

Hordeloper Job Beintema verbetert wekenlijks zijn persoonlijk en clubrecord. In Harderwijk liep Beintema in een slordige race razend snel. Met iets teveel rugwind liep de 1e jaars junior de 110 meter horden (107 cm hoog) in 14.51 seconden. Met deze tijd kwam hij 2 honderste tekort voor de Limiet voor het EJK. Op de 200 meter won Beintema eveneens, zijn tijd van 22.39 seconden was een record geweest van een halve seconde als de rugwind iets minder was geweest. Met deze tijd was hij Rick Verver 0,03 seconden te snel af. Rick liep ook een mooie tijd van 22.42 seconden. Op de 100 meter was het Rick Verver die zijn eigen record op de 100 meter verpulverde naar 11.21 seconden. Sprintster Laura De Witte die zich vorige week kwalificeerde voor het EJK was nog nooit zo snel op de 100 meter. Haar tijd van 12.02 seconden komt echter niet in de boeken door de teveel aan rugwind.

In Goteborg kwam Lisanne De Witte in actie. Tijdens de internationale topmeeting liet de Trias atlete 400 meter een knappe 54 seconden noteren. Deze week zal De Witte vertrekken met het Nationale team met o.a. Churandy Martina naar Dublin waar ze in actie zal komen op de estafette 4 x 400 meter.

In Lisse kwamen de jongste Trias junioren in actie op de meerkamp. Alle Trias junioren verpulverden vele persoonlijke records. De horde prestaties van Dave Wesselink, Britt Ooijevaar en Jesper Peterse waren uitstekend. Wesselink krijgt met zijn 14.55 seconden op de 100 horden zelfs zicht op het clubrecord van Beintema. Michel van den Hoven kwam in de Nationale meerkamp tot een 4e plaats. De 1e jaars D-junior Stan Nijhuis won  het hoogspringen met een hoogte van 1.50 meter.

Leave a Reply