Racerunning bij AV Trias – door Hester Zwart

Bij Trias is er niet alleen plek voor de recreanten en de topsport maar ook ruimte om aangepast sporten te beoefenen! Op vrijdag 1 maart zijn drie leuke meiden naar Trias gekomen om racerunners te passen en kijken wat belangrijk is bij de aanschaf ervan. Denk aan een prettig zadel, de afstelling etc.

Nadat we eerst gezellig wat hadden gedronken zijn de meiden met de racerunners gaan oefenen. Het is nog niet zo makkelijk: het evenwicht en de afmetingen moeten kloppen zodat de voeten niet gaan slepen. We zien al snel dat het drie doorzetters zijn. Alledrie steven ze al af op het eerste rondje bij Trias. Ondanks dat het heel zwaar is toveren ze een glimlach op hun gezicht en laten ze zien dat het echte atleten zijn!

Dit is de reden waarom we de racerunners aanschaffen bij Trias. Het is een genot om de meiden aan te moedigen en we kunnen veel van hen leren. Je hoort ze niet mopperen ondanks dat het loodzwaar is als je bijv. spasme hebt en elke stap die je maakt heel veel energie kost…

Samen met Marianne en Stan voelen we ons trots op de meiden. Het was een heel geslaagde middag. We hebben nu twee leenracerunners staan en over een maand komen de nieuwe racerunners waar gebruik van gemaakt kan worden voor een ieder die het nodig heeft!