Pupillen finale zaterdag 14 september 2013 av Edam

Maar liefst 18 pupillen van av Trias hadden de eer om mee te mogen doen aan de pupillenfinale op 14 september bij av Edam. De laatste weken hadden ze nog extra getraind met werptrainer Piet Singer en op maandag hadden ze nog extra training gekregen van de toppers Lisanne, Laura en Job en natuurlijk Sven.

Meisjes C

Na eerst het defilé gelopen te hebben mochten de meisjes C de spits afbijten met de estafette. De meisjes Fiep, Resa, Nikka en Laura deden dit prima en werden mooi 2e. Dit was ook de plek die ze als ploeg de finale in gingen dus zaten ze meteen op schema. Hierna mochten ze gaan verspringen en dit wonnen onze meisjes met overmacht. Met afstanden van 3.42 (Laura), 3.13 (Nikka) 3.05 (Resa) en 2.91 (Fiep) werden de meiden respectievelijk 1e , 2e ,4e en 5e op dit onderdeel. Het werpen ging wat minder en daar eindigden de meisjes in de middenmoot. Inmiddels was het ook heel erg gaan regenen waardoor de sprinttijden wat lager lagen dan dat we gewend waren. Met de prijsuitreiking mochten de meisjes trots de 2e plaats als ploeg betreden en Laura werd nog 5e individueel.

Jongens B

De mannen Lars, Finn, Huib, Jip en Merlijn gingen als 6e ploeg de finale in. De estafette liep niet helemaal gesmeerd en daarna was het tijd om ver te springen.De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel dus de afstanden vielen een beetje tegn. Daarna werd in de regen gesprint. Lars sprintte naar een 6.85 en wat een 2e plaats op de sprint was. Als afsluiting mochten de mannen onder toeziend oog van trainster Janine nog kogel stoten. Merlijn stootte hier naar een mooi persoonlijk record van 5.80. Helaas viel Lars met een 6e plaats individueel net buiten de prijzen maar mannen top gedaan hoor.

Meisjes A2

Onder begeleiding van trainster Tessa gingen de meisjes Jip, Iris, Lisa en Pleuni als 7e geplaatst de finale in. Na eerst de nagels in de Trias kleuren waren gelakt startte de dames met de estafette. Pleuni verving Nienke die door een ongelukkige val niet kon deel nemen in de finale omdat ze haar hand gebroken had. Het kogel stoten gaf wisselende resultaten doordat de kogel erg nat en glibberig waren. Het hoog springen was ook koud en nat maar Iris wist toch nog keurig 1.15 te springen. De dames eindigden dan ook keurig als 7e.

Jongens A2

De mannen Jens, Sijvert, Jelmer, Joep en Casper mochten de eer van Trias verdedigen samen met trainer Gerben bij de jongens A2. Deze mannen hadden enorme tegenstand in de finale en starten op een 6e plek. Deze plek hebben ze geweldig weten te handhaven. De start met de estafette was prima waar ze 4e weren. Vervolgens mochten ze kogel stoten gevolg door hoog springen. Jens en Sijvert sprongen allebei keurig 1 meter 20.

Leave a Reply