Pupillen competitiefinale 2017

Zaterdag 16 september stond na 3 competitiewedstrijden de finalewedstrijd op het programma. Hieraan deden vanuit Trias maar liefst 8 Trias pupillen mee. Om zich klaar te stomen voor deze bijzondere wedstrijd heeft deze groep een aantal keer samen getraind. Ondanks de goede voorbereiding waren deze toppers alsnog een beetje zenuwachtig.

Aan de A1 jongens de taak om deze van zich af te schudden met het eerste onderdeel, de 4×60 meter estafette. Na 3 scherpe wissels en een geweldige finish bleek dat de jongens opnieuw moesten lopen, dit vanwege het wisselen buiten het wisselvak. Helaas voor de jongens gebeurde dit de tweede keer ook. Ondanks deze teleurstelling pakten de jongens het onwijs goed op bij de overige onderdelen. Zo werden er bij het balwerpen mooie afstanden geworpen en kon zelfs de tegenwind de mannen niet weerhouden van een mooie tijd op de 60 meter sprint.
Het laatste onderdeel van deze meerkamp was het verspringen. Ties en Hidde waren van plan de 4m grens te breken, wat resulteerde in twee geweldige prestaties. Ties sprong 3.88m en Hidde 3.77m. De drie andere mannen volgende snel erna met mooie prestaties. Ruben 3.29m, Ivan 2.96m en Bas 2.43m. De jongens A1 zijn met deze prestaties als 7de geëindigd als team. Individueel heeft Ties namens Trias een medaille in de wacht gesleept door als 5e te eindigen! Hidde werd 11e, Ivan 33ste, Ruben 37ste en Bas 41ste.

De B meisjes Zoë en Julianne mochten beginnen met verspringen en lieten hun eerste sprongen als beste noteren. Zoë sprong 3.60m en Julianne 3.25m. Daarna was de 40 meter sprint waarbij beide dames mooie tijden liepen. Zoë werd tweede in haar serie met een top tijd van 7,01sec. Julianne noteerde ook een mooie tijd van 7,64sec ondanks dat ze de laatste meters grip verloor op de baan.
De dames waren erg zenuwachtig voor het kogelstoten, een onderdeel wat ze nog niet vaak gedaan hebben tijdens wedstrijden. Achteraf waren deze zenuwen nergens voor nodig, want zowel Zoë (5.19m) als Julianne (4.52m) hebben een dik persoonlijk record gestoten. Voor Zoë eindigde dit in een podium plek op de 3e trede. Julianne werd 21ste.

Onze jongste aanwinst in de categorie mini jongens was erg goed bezig op de blauwe ronde baan. Dante wist bij het verspringen net niet zijn persoonlijk record van 3.16m te benaderen, het werd uiteindelijk een verre sprong van 2.96m. Op de 40 meter sprint wist hij zich bij de top 5 te voegen met een mooie tijd van 7,60sec. Bij het geïmproviseerde balwerpveld was het zijn grote teen over de witte lijn die hem van een top worp afhield. Dante mag onwijs trots zijn op zijn meerkamp, ondanks dat hij net buiten de prijzen viel met een 7e plaats.

Leave a Reply