Pupillen av Trias presteren goed bij 1e competitiewedstrijd bij av Nova op zaterdag 12 mei.

Met 37 pupillen nam Trias deel aan de 1e competitiewedstrijd op zaterdag 12 mei bij av Nova in Warmenhuizen. Met een zonnetje en wat wind streden onze Trias atleten in een goed georganiseerde competitiewedstrijd on Warmenhuizen om de eerste prijzen van dit seizoen.

De jongens C , Jip, Huib en Nieck begonnen de wedstrijd met een estafette samen met onze enige mini man Gijs. Ze deden dit prima!

Jongen Mini

Gijs van der Kolk moest hier de eer alleen verdedigen van Trias maar deed dit prima op zijn 1ste echte competitiewedstrijd. Helaas viel hij met zowel 3 kamp als de 600 meter met 2 4e plaatsen net buiten de prijzen maar al met al was dit wel een heel geweldige prestatie.

Meisjes C

De dames Jetske, Lisa en Bente hadden het vooral druk met de belofte van de vader van Lisa (Jasper!) die beloofd had als ze de 600 meter beneden de 3 minuten zouden lopen hij een dansje voor hun zou maken en nog iets ……….? Toch wisten ze heel goed op de 3 kamp te presteren en Bente mocht aan het einde de 1ste plaats van het podium betreden. Ook op de 600 meter wist Bente het goud te pakken vlak door vlak voor de eindstreep nog iemand te passeren.

Jongens C

De 3 mannen Huib, Nieck en Jip deden het ook prima in de 3 kamp en de 600 meter. Voor alle 3 hun eerste competitiewedstrijd dus keerden ze allemaal met pr’s naar huis. Huib nam naast zijn pr’s ook nog een medaille op de 600 meter mee naar huis.

Meisjes B

De 4 meisjes B, Evi, Kyra, Kim en Marjolein behaalden een mooie 2e plaats bij de estafette. Dit goede begin zetten ze goed door in de 3 kamp waar weer menig pr sneuvelden. Op de 1.000 meter streden Kyra en Marjolein om de 3e plaats waar uiteindelijk Kyra als winnaar uit kwam.

Jongen B

Maar liefst 8 jongens B, Raul, Mike, Mitch, Yari, Koen, Lars Tervoort, Ole en Lars Brouwer verschenen aan de start van de wedstrijd. De mannen begonnen met een estafette gevolgd door het ver springen. Raul haalde bij het verspringen een keurige 3e plaats met 3.23 meter en scoorde een 2e plaats bij de 600 meter. De sprint werd door Mike met winst afgerond en helaas bij de 3 kamp haalde hij de ondankbare 4e plaats. Lars Brouwer, Yari en Mitch deden hun 1ste competitiewedstrijd en behaalden mooie pr’s. Lars Tervoort liep een hele sterke 1.000meter maar viel met een 4e plaats helaas net buiten de medailles.

Meisjes A1

Het vaste kwartet van Pleuni, Iris, Nienke en Jip werd vandaag aangevuld met de debutant Myrthe. De harde kern liep om te beginnen een geweldige estafette die ze met overmacht wonnen. De 3 kamp werd afgesloten met een 9e, 8e en 7e plek voor respectievelijk Pleuni, Iris en Jip terwijl Nienke de 3e prijs in ontvangst mocht nemen. Myrthe liep een goede eerste 1.000 meter met een lach op haar gezicht!

Jongens A1

Bij jongens A1 was het met 7 mannen , Wietze, Kevin, Tijs, Casper, Jens, Bram en Sijvert, even puzzelen wie de estafette zou lopen. Vandaag werd er gekozen voor starter Tijs met als 2e loper Casper gevolgd door Sijvert en Jens mocht het stokje over de finish brengen. Deze combinatie leverde een mooie 2e plaats op. De driekamp leverde ook een mooie strijd op en uiteindelijk mocht Tijs een 3e prijs in ontvangst nemen. Tijs nam ook de 1ste prijs in zijn serie op de 1.000 meter in ontvangst na een geweldige eindsprint. Casper leverde een mooie strijd in zijn serie wat hem een zilveren medaille opleverde helaas kwam Sijvert net iets te kort voor een medaille maar hij had wel een prachtige eindsprint.

Meisjes A2

Sabine en Yanniek verdedigden de eer voor Trias bij de A2 meisjes. Ze deden goed mee op de 3 kamp en Yanniek eindigde als 2e op 1.000 meter. Sabine leverde een geweldige prestatie door met een pijnlijke voet toch de hele 1.000 meter uit te lopen.

Jongens A2

De mannen Stan Nijhuis, Twan, Gijs en Stan Huiting hebben in deze eerst wedstrijd reeds een goede basis gelegd voor een groepsplaatsing. Mede door een goede estafette en door goede prestaties bij het hoog springen eindigden alle 4 de mannen in de top 10 van het eindklassement. Voor Gijs en Stan Nijhuis waren er zelf 2 podiumplaatsen van respectievelijk 3e en 1e. Alle ouders nog bedankt voor de hulp deze dag bij het begeleiden van onze pupillen!

Leave a Reply