Prima prestaties pupillen tijdens Klaverblad Indoorgala Alkmaar

In het wielerstadion in Alkmaar werd op zaterdag 10 december het jaarlijkse indoor atletiek gala gehouden. Bij de pupillen waren kinderen present van atletiekverenigingen uit heel Noord-Holland maar er waren zelfs pupillen uit Nijmegen, Leiden en Sneek. De Pupillen van AV Trias hebben weer goed hun best gedaan.

Mini-pupillen

Bij de mini’s liep Laura Croux voor het eerst mee. Met 7.85 werd ze eerste in de sprint en ook bij het hoogspringen haalde ze de eerste plek. Ze ging trots met twee gouden medailles naar huis: voor de voor de eerste plaats op de driekamp en op de 600m!

C-pupillen

De meisjes C-pupillen werden begeleid door Jasper van Baar. Zijn dochter Lisa liep een prima 600 m. Bente Madderom was ook weer in vorm: eerste bij de 40m sprint (7.01) en tweede bij het hoogspringen. Dat was goed voor de gouden plak in de driekamp. Daarna deed ze er nog een schepje bovenop door na een sterke inhaalrace tweede te worden op de 600m. Bij de jongens waren Thijs en Finn lekker bezig. Finn werd 7e op de meerkamp en 11e op de 600m. Thijs eindigde als 21e op de lange afstand.

B-pupillen

De meisjes B-pupillen begonnen met een grote groep deelnemers. Na het kogelstoten ging Suzanne ziek naar huis. Daarna viel Anna ook af, ze wilde niet hoogspringen. Zo werd het een beetje het verhaal van de kleine kaboutertjes… Roos, Amber en Marjolein deden het goed op de sprint. Evi en Kira deden het over de hele linie prima en eindigden als 12e en 17e in de meerkamp. Op de lange afstand streden Roos en Marjolein om de beste plaatsen. Ze werden respectievelijk 10e en 11e op de 1000m.

Bij de jongens B-pupillen liep Vince zijn eerste wedstrijd en zette daardoor allemaal PR’s op zijn naam. Hij eindigde als 19e in de meerkamp. Ole werd 21e in zijn kielzog. Raul deed het goed op de lange afstand: als een kievit snelde hij naar de 6e plaats op de 1000m.

A1-pupillen

Bij de driekamp werden er goede prestaties neergezet op de 60m sprint door Nienke (9.84) en Iris (9.85). Iris werd hiermee 4e op de meerkamp. Ook de andere onderdelen verliepen goed. Lisa stootte de kogel naar 5.18m en Jip kwam zelfs tot 5.83m. Als vanouds liep Lisa in de top van het deelnemersveld mee en eindigde knap op de 4e plaats op de 1000 m.

De jongens A1 werden begeleid door Gerben Oosterink. Tijdens de driekamp werd er door zijn zoon Jens goed gescoord. Hij werd 4e, mede door een sterke sprint (9.96). Casper Peterse deed het goed op de lange afstand. Hij werd 1e in zijn serie op de 1000m en behaalde de tiende plaats op de driekamp. Rick Jongenburger ging erg hard van start met de 1000m, maar heeft hem toch goed uitgelopen!

A2-Pupillen

Bij de meisjes liepen Yanniek en Sabine mee. Sabine stond even bij de verkeerde kogelstootbak, maar kon gelukkig op tijd aanschuiven bij de andere meiden. Yanniek werd 17e in de meerkamp en Sabine haalde de 23e plaats. Op de 1000 m eindigde Yanniek als 8e. Bij de jongens heeft Stan Nijhuis al een tijdje niet kunnen trainen, maar blijkbaar is rust in dit geval goed geweest: hij was in supervorm en eindigde als 1e op de driekamp! Bij hoogspringen lukte het voor Gijs Hopman niet zoals zou moeten en daardoor miste hij veel punten. Maar met zijn sprint (9.58) en kogel (7.18m) maakte hij een hoop goed. Klasse! Martijn Bakker was weer super op dreef bij de 1000m. Helaas voor hem stonden de juryleden te slapen bij het luiden van de bel voor de laatste ronde en kon hij geen eindsprint meer maken: ze lieten hem zelfs een ronde extra lopen! Hij werd 1e in zijn serie en 2e in totaal, puik gelopen!

Leave a Reply